torsdag 27. desember 2007

Dronning Elizabeth inntar YouTube


Dronning Elizabeth har sendt julehilsner i over femti år. Hun er i år gått forbi dronning Victoria som britenes lengstlevende monark.

I år la det britiske kongehuset dronningens julehilsen til folket på YouTube.

Målet var å gjøre dronningens tale mer tilgjengelig for yngre generasjoner og befolkninger i andre land, melder slottet selv i følge BBC.

Dronning Elizabeths tale legges ut på dronningens egen YouTube side, som lanseres i anledningen at det er femti år siden dronningens første fjernsynssendte julehilsen i 1957.

Den gangen sa dronningen at hun "håpet at det nye mediet ville gjøre hennes julehilsen mer personlig og direkte".

Se dronningens julehilsner her.

mandag 24. desember 2007

Det tar nå 2,5 time mellom Madrid og Malaga med hurtigtog


Statsminister José Luis Rodriguez Zapatero åpnet en ny hurtigtog rute i Spania.

Det går nu 90 minuter snabbare att ta sig från huvudstaden Madrid i centrala Spanien till Malaga i söder. Det sedan premiärminister José Luis Rodriguez Zapatero invigde en snabbjärnväg på söndagen.
Den nya färdtiden är nu två och en halv timme tack vare EU som bidrog med lejonparten av de 2,5 miljarder euro som gick åt till att rusta upp sträckan Madrid-Sevilla och dra en förlängning från Cordoba till Malaga. Zapatero kungjorde i sitt invigningstal målet att Spanien ska ha den längsta snabbjärnvägen i Europa år 2010.

søndag 23. desember 2007

Lille julaften - sol over slottet


Bildet er tatt på 'baksiden', mot parkveien
Foto: Geir Tangstad Holdal, Sony Ericsson k800i

Domprost Ole Elias Holck på Hamar: Trafikkmord!


FULGT TIL GRAVEN: Domprost Ole Elias Hock står på gravlunden ved krematoriet i Hamar. Her har han begravet flere trafikkofre. Foto: Camilla Ryste VG

Han har levert dødsbudskap i 30 år

-Jeg blir fortvilet over at vi har en vei som tar så mange liv - som er med på trafikkmord kaller jeg det om dagen, for å finne ord.
- At det skjer igjen og igjen, og at vi har en vei som ikke er bedre - det handler ikke bare om sjåfører, det handler vel så mye om veien, tenker jeg. 

I snart 30 år har domprost Ole Elias Holck på Hamar gått med dødsbuskap etter trafikkulykker. - Det er ikke et ord jeg bruker mye, men er det noe som er jævlig, så er det alle trafikkulykkene, sier Holck.

Jeg møtte Holck på den nasjonale veikonferansen i november 2006 på Aker Brygge, der han holdt et gripende og fengende innlegg om vei og livet.

Se hele intervjuet her på VG-TV

Les hele artikkelen!

Hør også Biskop Tor B. Jørgensen i Sør-Hålogaland fra Nyhetskanalen TV2