fredag 27. november 2015

Takk, Biskop Tor B. Jørgensen

Biskop Tor B. Jørgensen blir pensjonist nå ved årsskiftet 2015/16.
Tor B. Jørgensen var styreleder i foreningen Nei til Frontkollisjoner de to første årene etter stiftelsen i Kristiansand den 17. juli 2007 fram til september 2009.

Biskop Tor B. Jørgensen i Sør-Hålogaland i spissen for en markering i Oslos gater 1. september 2008, med strafferettsadvokat Mona Høiness og nåværende styreleder i foreningen Nei til Frontkollisjoner, høyesterettsadvokat Gunnar Grette (t.v.)
Biskop Tor B. Jørgensen var sammen med oss, å satte midtrekkverk på veikartene i Den nasjonale transportplanen 2010-2019. Siden har vi også fått endret veinormalen, slik at grensen for etablering av midtrekkverk på nye veier har blitt justert ned fra 8000 ÅDT til 6000 ÅDT (gj.snt.kjøretøy igjennom et år).

mandag 23. november 2015

Reflekstrend - kul med refleks

Foto: Mardou&Dean.
Det går fremover. Flere og flere designer høst- og vinterklær med refleks som et naturlig tilbehør på plagene. 

Reflekstrend 
Det er ikke bare livsviktig å synes i mørket – det begynner nå også å bli in. Mardou&Dean er nemlig ikke de første norske designerne til å skape refleksjkolleksjoner som skal få oss til å synes bedre.

BRUK REFLEKS - BLI SETT

Du lyser ikke i mørket Kjenner du noen som skal ut og gå i kveld, så send dem denne. Del gjerne, for dette er enkelt, men det redder liv.

NRK Møre og Romsdal har på en enkel, men god og illustrerende måte fått fram hvor viktig det er å bruke refleks. Videoen er delt snart 28 000 ganger - og sett 800 000 ganger.

Skille mellom liv og død kan ligge i nettopp om du bruker refleks eller ikke. Bruk refleks!

Videosnutten ligger på NRKs Facebookside
Videoen ligger ute på NRK Møre og Romsdals Facebook-sider.
Posted by NRK Møre og Romsdal on 22. november 2015

Mer informasjon om bruk av refleks på Vegvesen.no