tirsdag 26. august 2008

Utbygningssjef i Vegvesenet, Aksnes: -Må bevilge mer til veier

Bare dager før regjeringen legger siste hånd på statsbudsjettet for 2009, er budskapet fra utbyggingssjef Lars Aksnes i Statens vegvesen ikke til å misforstå.
Han vil ha mer penger til vei – uansett om de skaffes gjennom bompenger, lån, såkalt prosjektfinansiering eller offentlig/privat samarbeid.

Vedlikehold
– Det er ikke alle steder storstilte nybyggingsprosjekter er løsningen. Minst like viktig er vedlikehold og oppgradering av de 27.000 kilometer med riksveinett i Norge, sier Aksnes til NTB.
Litt bredere veier, bedre lys, modernisert merking og nye sykkelstier. Dette er noen av dagens krav til en riksvei.
De såkalte stamveiene i Norge utgjør 8.500 kilometer av riksveinettet. Halvparten av all trafikk går på disse Europa-veiene. Her skjer også de fleste ulykkene. For å få dem opp på et moderne, forsvarlig nivå, anslo veivesenet i 2006 at det trengtes 230 milliarder kroner. Da ville oppgraderingen ta 30 år, og ikke 50-60 slik den forrige nasjonale transportplanen (NTP) la opp til.

Les mer i Rakkestad Avis: – Må bevilge mer til vei

Lundteigen (SP): "Det er veistrekninger som er så elendige at jeg blir flau

I morgen braker regjeringspartiene sammen på toppen av regjeringsbygget. Nå skal kampen avgjøres om neste års statsbudsjett - valgbudsjettet.


- Vi må opptre slik Einar Gerhardsen gjorde, sier Lundteigen til Aftenposten:

-Vi må fornemme hva som rører seg blant folk! Oppfordringen blir uttalt i en dårlig vedlikeholdt grøftekant i Kongsberg kommune. Per Olaf Lundteigen (Sp) sier han nesten synes det er pinlig å stå ved siden av en gravemaskin og gjøre et stort poeng av at veiene bør opprustes og vedlikeholdes bedre.
- Det er jo så opplagt, mener stortingsrepresentanten.
Likevel står han der og krever en kraftinnsats på veisektoren i neste års statsbudsjett. I morgen og i overmorgen braker regjeringspartiene sammen på den siste og avgjørende budsjettkonferansen om budsjettet. Sps folk har prioriteringen klar: Veier, jernbane, skoler og kirkes må rustes opp.

Jeg har store forventninger til dagens regjering og til statsminister Jens Stoltenberg. Regjeringen bygger sin samferdselspolitikk på null-visjonen - dette forplikter!

AUF hadde for noen år tilbake - da Jens var aktiv der - et ordtak som het: FRA PRAT TIL PRAKSIS. Jens jeg ber deg om å ta med deg dette - i morgendagens budsjettforhandlinger. La oss sammen evne å spare menneskeliv i trafikken - med å bygge et bedre og mer trafikksikkert veimiljø! Ta samferdselsminister Navarsete på alvor - når hun ønsker å bruke mer av vår fantastiske rikdom til å sikre og bygge bedre infrastruktur.

Les mer i Aftenposten: "Det er veistrekninger som er så elendige at jeg hadde vært flau om jeg hadde hatt så dårlig gårdsvei"

Navarsete: Tidlegare opning av E18 i Vestfold vil gi trafikktryggleik

Etter forhandlingar har Statens vegvesen og Skanska blitt einige om å opne strekninga mellom Langåker og Bommestad på E18 gjennom Vestfold før sommarferien 2009. - Eg er svært glad for denne avklaringa. Ei tidlegare opning av strekninga vil gi positive effektar knytte til både trafikktryggleik og framkome, seier samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

mandag 25. august 2008

Fire nye skadd i frontkollisjon, nå på E39 i Bergen

Fire personer ble skadd i en frontkollisjon mellom to biler på E39 i Åsane utenfor Bergen mandag kveld.

- En av bilene havnet på taket. To personer ble sendt til Haukeland universitetssjukehus, to andre måtte oppsøke legevakten. Vi vet foreløpig ikke hvor alvorlig skadd de fire er, sier operasjonsleder Oddvar Nordfonn i Hordaland politidistrikt.

E39 krever stadig nye liv og lemlester mennesker!

Les også: Politiet fikk melding om ulykken klokken 18.46.
Se Lørdagsrevyen NRK1: Statsekretær lover økt satsing på midtrekkverk 14.07.07 direkte