tirsdag 26. august 2008

Lundteigen (SP): "Det er veistrekninger som er så elendige at jeg blir flau

I morgen braker regjeringspartiene sammen på toppen av regjeringsbygget. Nå skal kampen avgjøres om neste års statsbudsjett - valgbudsjettet.


- Vi må opptre slik Einar Gerhardsen gjorde, sier Lundteigen til Aftenposten:

-Vi må fornemme hva som rører seg blant folk! Oppfordringen blir uttalt i en dårlig vedlikeholdt grøftekant i Kongsberg kommune. Per Olaf Lundteigen (Sp) sier han nesten synes det er pinlig å stå ved siden av en gravemaskin og gjøre et stort poeng av at veiene bør opprustes og vedlikeholdes bedre.
- Det er jo så opplagt, mener stortingsrepresentanten.
Likevel står han der og krever en kraftinnsats på veisektoren i neste års statsbudsjett. I morgen og i overmorgen braker regjeringspartiene sammen på den siste og avgjørende budsjettkonferansen om budsjettet. Sps folk har prioriteringen klar: Veier, jernbane, skoler og kirkes må rustes opp.

Jeg har store forventninger til dagens regjering og til statsminister Jens Stoltenberg. Regjeringen bygger sin samferdselspolitikk på null-visjonen - dette forplikter!

AUF hadde for noen år tilbake - da Jens var aktiv der - et ordtak som het: FRA PRAT TIL PRAKSIS. Jens jeg ber deg om å ta med deg dette - i morgendagens budsjettforhandlinger. La oss sammen evne å spare menneskeliv i trafikken - med å bygge et bedre og mer trafikksikkert veimiljø! Ta samferdselsminister Navarsete på alvor - når hun ønsker å bruke mer av vår fantastiske rikdom til å sikre og bygge bedre infrastruktur.

Les mer i Aftenposten: "Det er veistrekninger som er så elendige at jeg hadde vært flau om jeg hadde hatt så dårlig gårdsvei"

Ingen kommentarer: