søndag 9. desember 2007

Rognan i sorg etter 2 drepte i frontkollisjon


Saltdal: Venner, familie og andre berørte var samlet lørdag på menighetssenteret på Rognan.
Der de minntes de to omkomne etter frontkollisjonen i Sverige.


Det var 24 år gamle Robert Bredesen og 28 år gamle Per Johan Øksheim, begge fra Saltdal, som omkom i bilulykken i Sverige onsdag ettermiddag.
– Bygda er i sorg, sier sogneprest Sven Becker, som berømmer sambygdingene sine for å være flinke til å støtte hverandre i denne tunge tiden for svært mange, og spesielt unge mennesker.
– Samlingen lørdag er for dem som er berørt på en eller annen måte. Dette er mennesker som er i sorg og er sårbare, og samlingen er derfor ikke åpen for pressen, framgår det av en pressemelding som kommunens krise- og sorggruppe sendte ut i går ettermiddag.

Sogneprest Becker sier til an.no at ulykken har rammet mange unge, men aller mest de familiene som er involvert.

Robert Bredesen kjenner de fleste igjen etter arbeidet på Shell på Rognan. Den tragiske ulykken gir også et tomrom på bensinstasjonen. Arbeidskollegene hans beskriver Robert som en blid og pliktoppfyllende person som alltid stilte opp. På Shell ligger det nå en minnebok, og et tent lys står ved siden av. Det har vært der siden onsdag ettermiddag. Tanken bak er at de som ønsker kan skrive en siste hilsen i den. Flere sider er allerede fylt. De ansatte har tenkt å gi boka til de etterlatte. Robert Bredesen etterlater seg foreldre og søsken.

Datter
Per Johan Økseheim er godt kjent innen rallymiljøet. Han har gått rallyskolen til Jon Haugland, og flyttet sørover til Kongsberg noen år for blant annet å satse på rallykarrieren. Per Johan har jobba på Edelfarm de siste årene, og er broren til den daglige lederen på fiskeoppdrettsbedriften. Per Johan etterlater seg en datter og kjæreste.

De to som omkom hadde en stor bekjentskapskrets på Rognan og i hele bygda. De siste par dagene har det dukket opp flere nettsider der ungdom som kjente de to omkomne gir uttrykk for sin sorg og frustrasjon.

MINNES. Arbeidskollegene til Robert Bredesen har lagt fram ei minnebok
der alle som ønsker kan skrive en siste hilsen


Les også: To drept i bilulykke i Sverige

Ingen kommentarer: