torsdag 13. desember 2007

Valgkampen blant demokratene i USA hardner til


Clinton-medarbeider trakk fram Barack Obamas narkotikabruk.

Barack Obama medgir i sin selvbiografi at han som tenåring røykte marijuana og sniffet kokain, og han har også vært helt åpen om disse ungdomssyndene i valgkampen.

Bill Shaheen, som leder Hillary Clintons valgkamp i New Hampshire, mener Obama har sluppet altfor lett unna, og oppfordrer nå demokratene til nøye å vurdere fortida hans før de tar stilling til hvem som bør bli partiets presidentkandidat neste år.

- Republikanerne kommer ikke til å gi seg uten kamp, og en av de tingene de garantert kommer til å kaste seg over, er narkotikabruken hans, sier Shaheen til Washington Post.

Det er tydeligvis at Hillary Clintons valgteam føler konkurransen fra Barack så truende at man nå går til de skritt å trekke fram slike ting som dette. Meningsmålinger viser at Hillary Clintons forsprang på Obama nærmest er utvisket i New Hampshire, en knapp måned før det skal holdes primærvalg i delstaten. En måling utført for CNN viser at Clinton har 31 prosent oppslutning i New Hampshire, mens 30 prosent sier at de støtter Obama.

Jeg må si at jeg ikke får så veldig stor respekt når man ønsker å gå til slike angrep - på meg tyder det på at man ikke føler at man sitter med sikre nok kort når det gjelder sitt eget budskap. Det har desverre vært et noe uheldig trekk ved utviklingen både ved valgkamper i USA, og i noe mindre grad også her i Europeiske land. La oss håpe at vi ikke får slike tilstander i Norge som vi ser tendensene til i USA.

Ingen kommentarer: