lørdag 5. oktober 2013

Se Erna Solberg og Siv Jensen med nye øyne

Når journalist, fotograf og redaksjonene skal formidle en nyhet har de tekst og bilde som sine verktøy. Dessuten prioriterer redaksjonen gjennom størrelse på oppslaget, plassering i avisen og plassering på siden. I tillegg om hvordan nyheten skal presanteres.

I dag ble det kjent at Norge kanskje skal ta i mot Syrias kjemiske våpen for å destruere dem på norsk jord. I den forbindelse presenterte nrk.no nyheten med et bilde av Erna Solberg og Siv Jensen slik:

Kanskje var dette det eneste bildet NRK hadde å velge? I de fleste tilfellene er det ikke tilfeldig hvilket bildet redaksjonene velger å bruke når en nyhetsak blir presentert.


torsdag 3. oktober 2013

Elbil sensjasjon - Nissan Leaf og Tesla Model S topper salgslistene

Nå har det skjedd. I september topper Tesla Model S salgslistene. Elbil-sensasjonen har kjørte forbi alle konkurrentene – og en ekte luksusbil er akkurat nå Norges mest solgte.

tirsdag 1. oktober 2013

To bomstasjoner stenges idag

I går var siste dag for to bomstasjoner i Vestfold og Oppland. Begge blir stengt før planlagt.


Tilfeldigvis skjedde dette dagen da FrP fikk med i samarbeidsavtalen sine krav om mindre bompengefinansiering. Men disse to bomstasjonene forsvinner fordi veiene er nedbetalt.

I Sande på E18 skjedde stengingen tre år før planlagt på grunn av høy trafikkvekst. Den andre bommen som hadde sin siste arbeidsdag i går var bommen på E16 mellom Lunner og Gardermoen.
Dermed blir turen til og fra hovedflyplassen billigere for de som kommer fra Opplandstraktene.

What does The Fox say?
Mannskoret "Wenches gulltruper" fremførte sangen "What does the cod say" på Matfestivalen i Lofoten i helga.