torsdag 12. juni 2008

VG og Dagbladet driver et råkjør mot Åslaug Haga!

På nytt luktes det statsrådsblod, og da er media rå!

Spesielt har jeg lagt merke til de 2 største avisene i Akersgata.

VG og Dagbladet smir mens det er varmt! Når man hører historiene om journalister og fotografer som tar oppstilling utenfor Hagas hjem blir jeg kvalm.

Hvor finnes de kritiske redaktørene, som sitter med ansvaret?
Uavhengig av hva Haga har gjort, så virker dette tatt litt ut av sine dimensjoner.

Hva med å vise litt mer respekt for hennes familie?

Les mer: - Dette finner jeg meg ikke i

15 kommentarer:

Anonym sa...

Det er derfor vi har media. Når en minister ikke følger lover og regler så er det ingen heksejakt. Det er greit å tabbe seg ut av og til, men en minister som gjør det så ofte og har så dårlige unskyldninger i etterkant er rett og slett inkompetent og bør fjernes. Hun har selv satt seg i denne situasjonen.At du ikke liker dette er ditt problem. Stå på media.

Geirr Tangstad-Holdal sa...

hehe jeg har ingen problem med at media følger opp det som skjer i vårt samfunn.

Det jeg reagerer på er heksejakten! Hvis du hadde gjort noe som gjorde at du havnet i medias søkelys, ville du da syns det var ok at media med journalister og fotografer fotfølgde resten av din familie?

Det er dette jeg reagerer på, ikke at media setter søkelys på saken.

Anonym sa...

Til Dere alle.
Har det ikke gått opp for dere at dette er en DRITT PAKKE betalt av noen som har for mye penger og ikke får det som de vil pga HAGA.
Hallo våkn opp.
mvh

Helge H

Anonym sa...

Jeg er helt enig at familien hennes burde holdes unna saken. Men jeg synes også det er noe Haga selv kunne tenkt på. Hun er ikke ukjent med media sin måte å gjøre ting på. Hver lille sak i seg selv er relativt ubetydelig, men siden det har blitt så mange tabber har hun rett og slett ingen troverdighet igjen. Hun burde se selv at hun og regjeringen og ikke minst familien ville vært bedre tjent med at hun trakk seg. Da ville jo kjøret gitt seg. Er jo alikevel ikke så lenge igjen å sitte uansett.

EE

Anonym sa...

De driver alltid råkjør. Valla, Baksaas, Ramin-Osmundsen m.fl. Det er dette de lever av.

For øvrig mener jeg Haga har sluppet billig unna til nå, med sin "legge seg flat"-metode. Men det har nå blitt så mange saker, og en del går på forskjellen mellom liv og lære - Nemlig at hun som privatperson ikke følger de reglene hun gjennom politikken krever at andre skal følge.

Geirr Tangstad-Holdal sa...

Så vidt jeg har registrert har Haga beklaget disse sakene.

Men at dette skulle være grunn til at hun skulle forlate sin statsrådspost, ja det er ikke jeg istand til å si noe om, til det kjenner jeg sakens detaljer for dårlig.

Geirr Tangstad-Holdal sa...

Til Peder Ås. Ja, jeg kan helt klart se dine argumenter mht bukken og havresekken.

Både politiske ledere og leder i det private næringsliv har et ekstra ansvar når det gjelder å følge lover og regler. Både i sin kraft som leder og som forbilde.

Anonym sa...

VG og Dagbladet terroriserer folk.

Det er bra at vi har både ytringsfrihet og en fri og uavhengig presse her i landet,men nå er det på tide at pressen lærer seg forskjell på nyheter og vedvarende trakasering av folk. Gang på gang har vi sett at enkeltindivider idagevis, ukevis og måneder henges ut med kjempeoverskrifter for små eller større tabber de har gjort. Vi lesre er vel ikke så tette i hodet at vi må ha alt inn med teskje hundrevis eller tusenvis av ganger. I tilegg til at enkeltindivider blir trakkasert på det groveste går det også ut over hele familien. Når pressen opphøyer seg selv til å være både aktor, dommer og bøddel er det på tide å si stopp.

Anonym sa...

Må inrømme at jeg egentlig gotder meg litt, selv om jeg er helt enig at som vanlig går pressen over lik med helt klart unyanserte personfremstillinger. Jeg har altid vært nervøs for den utviklingen vi har hvor pressen skal henge ut enkeltindivider, om det så er politikere eller næringslivstopper. Men og et stort men. Haga har brukt nettopp denne taktikken mot folk før, hvor hun ukritisk har uttalt seg til media om andre personer. Forhåpenligvis trekker hun noe lærdom av dette.

Chris

Anonym sa...

Saken er bare så enkel, at vi lever i et land der regler og bestemmelser sakte men sikkert strangulerer befolkningen. I et land av denne typen er politikerene som setter de regler og forskrifter vi vanlige dødlige må leve etter nødt til og følge de.
Norge begynner å minne mye om kommunismens Soviet, der politikere i styrende posisjoner var untaket til regelen. Om til og med personene som skaper et overtall av regler og bestemmelser ikke er kapable til å følge sine egne regler, hvorfor skal resten av oss gjøre det?

Nei til yrkespolitikere.

Anonym sa...

Haga har selv dratt familien inn i denne saken. Det første hun gjorde i bryggesaken var å skylde på ektemannen og si:- "Nei, realiteten er at det er min mann som har håndtert alt med hytta og byggetillatelser og så videre". Så at familien trekkes inn, får hun ta skylda for selv!!!

Geirr Tangstad-Holdal sa...

Hmm det syntes jeg var en ganske så enkel konklusjon. Men greit nok. Men det betyr vel ikke at man må stille seg opp på eiendommen til personen som evt har gjort noe galt, fotfølge osv. Her blåses ting ut av sine dimensjoner og skrives med blodskrift.
Dette er dagens tabloid verden, også i lille Norge.

Anonym sa...

Nå er det sånn at dette er ikke en enkeltsak hvor Haga har gjort en feil, men et tydelig mønster hvor Haga rett og slett velger å se bort i fra lover og regler. Haga sitter i en regjering og har sittet i regjeringer som har gått inn for mange av de reglene hun nå bryter. Den rød/grønne regjeringen har blant annet gjort stansing av inngrep i strandsonen som en av sine viktigste saker. Det er tydelig at reglene skal gjelde for "alle andre", men ikke for dem selv. Blir man avslørt, så er det jo bare å legge seg flat, så går det sikkert over. Det er kanskje sånn at media er vel harde av og til, men når de ved hvert spadetak finner mer som Haga har unnlatt å fortelle om når hun "legger seg flat", så er det ikke rart de fortsetter å grave. Dessuten har det norske folk rett til å vite hva våre folkevalgte gjør og ikke gjør, når de ikke vil fortelle oss det selv. I tillegg har hun som sagt, SELV valgt å dra familien inn i dette, ved å fra starten av skylde på ektemannen, i håp om at det skulle skulle være godt nok for mediene til å la hun gå fri

Anonym sa...

Man må huske irnien i det hele, og det er at Sp er av de partiene som i størst grad ikke ville gjøre forenklinger i henhold til slike private byggesaker. Et videre element er at det er nå såpass mange saker knyttet til samme person (brygga, stabbur, hus) at det virker mer spekulativt.

Selv var jeg igjennom en sak med kommunen jeg bor i for å få satt inn et vindu i et vanlig hus og med godkjenning fra naboer. Med den kostnaden og arbeidet det ble rundt dette, så tør jeg nesten ikke tenke på hvordan det er når noen skal ha større prosjekter i gang. Det føles særdeles fristende å bare gjøre endringene man planlegger uten å spørre om lov neste gang...

Anonym sa...

Kast den første sten den som aldri har snytt litt på skatten, bygget en liten bu eller et tilbygg uten tillatelse, kjørt for fort, smuglet 4 flasker brennevin, latt hundebæsjen ligge, laget en ulovlig dvd-kopi og gitt den bort, fisket uten kort, eller kjørt mot rødt lys. Værsågod.