torsdag 12. juni 2008

Gratulerer med ny ekteskapslov!

Retten til en trygg tilblivelse ble sikret igår!

I går var det en historisk dag på Løvebakken og for nasjonen!

Det var onsdag kveld den nye kjønnsnøytrale ekteskapsloven ble vedtatt med klar margin av Stortinget, med 84 mot 41 stemmer.

Som det sjette landet i verden åpner dermed Norge for at homofile kan gifte seg, samt adoptere barn og motta assistert befruktning på lik linje med heterofile.

Det var fantastisk flott å se på scenene som utspant seg i vandrehallen etter avstemningen var ferdig. Tårene satt i øyenkroken til mange av våre Stortingsrepresentanter og gjester. Vi kan vel alle kanskje ane litt av hva dette betyr for så mange, mange som lenge har måtte tåle alle disse kryptiske meldingene fra de som vet så mye bedre, om moral og verdier, og som ønsker å tolke sin bibel bokstav for bokstav!

11. juni 1913 fikk kvinner lov til å stemme i dette landet. En viktig dato for veldig mange, ikke minst for de jentene som ble født etter 1913. De ble født, i alle fall i følge lovverket, som likestilte med menn når det gjaldt stemmerett.

11. juni 2008 skjedde det altså igjen. En ny lov som bryter ned skillene mellom "de gode" og "de dårlige". En viktig dato, spesielt for de unge homofile, både de som er her i dag og de som kommer i fremtiden.

Gratulerer så mye til hele befolkningen!

Les mer: Homokjendisene hyller den nye ekteskapsloven

Ingen kommentarer: