lørdag 14. juni 2008

Ruteendringer NSB fra 15. juni


Rosenholm, Ljan og Nordstrand får tilbake stopp for de ekstra rushtidstogene som ble tatt ut i fjor. I tillegg vil enkelte tog få noe tidligere avgang i perioder på grunn av arbeid på sporet og at toget derfor erstattes av buss. Utover dette blir det svært få endringer i rutene fra og med 15. juni.

Les mer om NSBs ruteendinger her.

fredag 13. juni 2008

20 år Sigrid Landrø drept i frontkollisjon på E6!

– E6 er arbeidsplassen vår og styresmaktene gjør ingenting. Enkelte strekninger på E6 er verre enn andre, slik som veien mellom Majavatn og Trofors, sier sjåfør Trond Hundal til NRK Nordland i fjor sommer. Sjåførene var da rasende på smale og svingete veier

Det var den 20 år gamle Sigrid Landrø fra Lensvik i Sør-Trøndelag som ble drept i en kraftig frontkollisjon på E6 like nord for Majavatn torsdag ettermiddag, 12. juni.

Etter det Helgeland Arbeiderblad skjønner skal årsaken til at traileren fikk problemer med hengeren være at det ene hjulet havnet utenfor asfaltkanten. Deretter slo hengeren kontra og kom til slutt over i motsatt kjørefelt.

Les også: Frontkollisjoner - spørsmål til statsminister Jens Stoltenberg på TV2s landsting
Frontkollisjon / møteulykker har kostet oss over 61 milliarder kroner

Stoltenberg: - Et tydelig varsel!

Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet tar et kraftig tilbakesteg på en meningsmåling utført av Sentio for Dagens Næringsliv. - Flere dårlige målinger er en tydelig advarsel, mener Stoltenberg.

Arbeiderpartiet opplever et kraftig fall på en ny meningsmåling gjort av Sentio for Dagens Næringsliv.

Ikke siden august 2000 har partiets oppslutning falt så mye på en måned, skriver DN.
Målingen viser en oppslutning om partiet på 23,9 prosent, noe som ville gitt partiet 45 representanter på Stortinget - seksten færre enn partiet har i dag.

- Jeg forstår at mange reagerer på bensinprisen, men det er viktig å understreke at de økte bensinprisene skyldes at råoljeprisen har gått opp, og ikke regjeringens politikk. Og økningen av bensinavgiften er en del av et klimaforlik som seks partier står bak, sier Stoltenberg til DN.

Men vi virkelig så enkel, at vi rømmer et regjerende parti pga økningen i råvareprisene? Er ikke dette en litt enkel konklusjon av vår statsminister?

Det jeg tror mange reagerer på er regjeringens manglende evne til å ta tak i de virkelige store sakene når det gjelder miljø og samferdsel. Selvsagt er det mange som ikke liker at regjeringen øker bensinavgiftene, uten at man tar andre større grep for å stimulere kollektivtrafikk, bygge bedre og sikrer veier, flere dobbelspor for tog og vise større evne til å ta grep om dette.

Hvilket alternativ har mange til bil? Vi som bor i Oslo må evne å se litt lengre enn til vår egen nesetipp, og dette gjelder også de som styrer dette landet. Regjeringen setter feks igang bygging av kun 9 km fysiske midtdelere i 2007 og for inneværende år setter de av penger til 10 km.

Det er ikke i Oslo at mennesker blir drept pga frontkollisjoner. Men like fullt ble 127 personer drept ifjor i frontkollisjoner. Og i år ligger vi ann til at over 100 personer vil bli drept. Dette er et av flere eksempel på at viktige grep fra en regjering som har en gylden mulighet med dagens oljepriser, til å kunne gjøre noe. Men ingenting skjer!!

Det blir spennende å se hva Kolberg konkluderer med. Er det forsatt bare parti-"apparatet" som skal settes i full drift, så vil vi forstå?

Les også: Arbeiderpartiet i fritt fall
Største månedlige fall på åtte år

torsdag 12. juni 2008

VG og Dagbladet driver et råkjør mot Åslaug Haga!

På nytt luktes det statsrådsblod, og da er media rå!

Spesielt har jeg lagt merke til de 2 største avisene i Akersgata.

VG og Dagbladet smir mens det er varmt! Når man hører historiene om journalister og fotografer som tar oppstilling utenfor Hagas hjem blir jeg kvalm.

Hvor finnes de kritiske redaktørene, som sitter med ansvaret?
Uavhengig av hva Haga har gjort, så virker dette tatt litt ut av sine dimensjoner.

Hva med å vise litt mer respekt for hennes familie?

Les mer: - Dette finner jeg meg ikke i

Gratulerer med ny ekteskapslov!

Retten til en trygg tilblivelse ble sikret igår!

I går var det en historisk dag på Løvebakken og for nasjonen!

Det var onsdag kveld den nye kjønnsnøytrale ekteskapsloven ble vedtatt med klar margin av Stortinget, med 84 mot 41 stemmer.

Som det sjette landet i verden åpner dermed Norge for at homofile kan gifte seg, samt adoptere barn og motta assistert befruktning på lik linje med heterofile.

Det var fantastisk flott å se på scenene som utspant seg i vandrehallen etter avstemningen var ferdig. Tårene satt i øyenkroken til mange av våre Stortingsrepresentanter og gjester. Vi kan vel alle kanskje ane litt av hva dette betyr for så mange, mange som lenge har måtte tåle alle disse kryptiske meldingene fra de som vet så mye bedre, om moral og verdier, og som ønsker å tolke sin bibel bokstav for bokstav!

11. juni 1913 fikk kvinner lov til å stemme i dette landet. En viktig dato for veldig mange, ikke minst for de jentene som ble født etter 1913. De ble født, i alle fall i følge lovverket, som likestilte med menn når det gjaldt stemmerett.

11. juni 2008 skjedde det altså igjen. En ny lov som bryter ned skillene mellom "de gode" og "de dårlige". En viktig dato, spesielt for de unge homofile, både de som er her i dag og de som kommer i fremtiden.

Gratulerer så mye til hele befolkningen!

Les mer: Homokjendisene hyller den nye ekteskapsloven

onsdag 11. juni 2008

Frontkollisjonen på Rv 80 ved Bodø har nå krevd 2 liv

Den 57 år gamle kvinnen som var involvert i bilulykken i Bodø søndag, døde i går formiddag på Nordlandssykehuset.

Dermed er to i samme familie omkommet. Nordlandssykehuset opplyser at den 57 år gamle kvinnen døde av skadene hun pådro seg i frontkollisjonen ved Grønnåsen søndag ettermiddag.

En 17 måneder gammel jente døde søndag kveld. Den tragiske ulykken har dermed krevd to menneskeliv i samme familie - barnebarn og bestemor. Nordlandssykehuset opplyser at tilstanden til den 65 år gamle mannen som var involvert er alvorlig, men stabil. Også tilstanden til kvinnen på 63 år som ble overført til UNN i går er alvorlig, men stabil. En kvinne på 19 år, og to menn på henholdvis 20 og 22 år ble skrevet ut fra Nordlandssykehuset mandag. Dette melder avisa Nordland igår.

Dårlige veimiljø krever stadig sine offer!

tirsdag 10. juni 2008

Kristin og regjeringen gir 100 mill i kollektivhjelp

Regjeringen bevilger 100 millioner kroner ekstra til kollektivtransport på grunn av de økte drivstoffprisene.

Pengene skal overføres til fylkeskommunene og legges inn i forslaget til revidert nasjonalbudsjett. Tilskuddet er ikke øremerket, men regjeringen forventer at midlene skal brukes til å sikre et godt kollektivtilbud, melder NRK.

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) sa før helgen til NTB at det ikke er aktuelt å kutte i drivstoffavgiftene.

Det er positivt at regjeringen følger opp de økte bensinprisene, og gir økte økonomiske rammer til kollektivtransporten. Med de dårlige sikre veiene vi har idag, er det en fordel å få vridd over transporten fra gods/personbiler til kollektiv.

Men jeg vil få lov til å minne om at vi bor i et langstrakt land, og at mange idag er helt avhengig av å transportere gods eller personer på veiene våre. Det er derfor fortsatt med bismak jeg leser at det finnes rom for ekstra beviligninger på flere områder, men ikke til å sikre trafikantene på veiene med økte bevilgninger til nettopp trafikksikkerhet.

Det er tydeligvis mange i regjeringen med stor makt som kommer fra de sentrale områdene i og rundt Oslo. Sv og Kristin virker å være mer opptatt av å redde miljø og satse på kollektivtrafikken, enn å redde liv i trafikken. Det samme vil jeg si om vår Statsminister Jens Stoltenberg. Han kjører forhåpentligvis trygt hver dag fram og tilbake fra jobb, og til flyplassen på Gardemoen når han skal ut på sine reiser.

Det er merkelig at Senterpartiet og leder Åslaug Haga og vår samferdselsminister Navarsete ikke får gehør for sine ønsker i Regjeringen om å investere mer i infrastrukturen i landet vårt. Eller kjemper Navarsete en enslig kamp i regjeringen uten drahjelp fra sin leder i partiet?

søndag 8. juni 2008

Dødsulykkene i trafikken stiger........skremmende!

Mine tanker går i kveld til familien til den lille jenta på 1 år, og de skadde.

Regjeringen er langt ifra sin visjon om null skadde og drepte i trafikken.

Idag skjedde det nok en tragisk frontkollisjon på Rv 80. En liten jente på 1 år er iflg. Dagbladet drept i en frontkollisjon. Fire personer ligger hardt skadet igjen på slagmarken - kanskje lemlestet for resten av livet.

Rv. 80 skal nå rustes opp - og nå håper jeg at også denne veien blir vurdert så høyt opp, med en sikkerhet som ivaretar uskyldige menneskeliv som er ute å kjører på våre veier.

Mine tanker i kveld går til familien til den drepte jenta på 1 år og alle skadde.
Nordlandssykehuset melder følgende om tilstanden til de syv involverte personene i trafikkulykken på Skeid utenfor Bodø sentrum:
Status inbrakte pasienter til Nordlandssykehuset per klokken 20.30 søndag kveld, 8. juni.
Mann 65: Alvorlig, stabil, intensiv avdeling
Kvinne 63: Alvorlig, uavklart, kritisk, til operasjon
Kvinne 57: Meget alvorlig, ustabil, til operasjon
Kvinne 19: Moderat, stabil, intensiv/observasjon
Mann 22: Stabil, men uavklart situasjon
Mann 20: Stabil, men uavklart situasjon
Jente 17 mnd.: omkommet

Les mer: Jente (1) døde etter trafikkulykke