fredag 13. juni 2008

Stoltenberg: - Et tydelig varsel!

Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet tar et kraftig tilbakesteg på en meningsmåling utført av Sentio for Dagens Næringsliv. - Flere dårlige målinger er en tydelig advarsel, mener Stoltenberg.

Arbeiderpartiet opplever et kraftig fall på en ny meningsmåling gjort av Sentio for Dagens Næringsliv.

Ikke siden august 2000 har partiets oppslutning falt så mye på en måned, skriver DN.
Målingen viser en oppslutning om partiet på 23,9 prosent, noe som ville gitt partiet 45 representanter på Stortinget - seksten færre enn partiet har i dag.

- Jeg forstår at mange reagerer på bensinprisen, men det er viktig å understreke at de økte bensinprisene skyldes at råoljeprisen har gått opp, og ikke regjeringens politikk. Og økningen av bensinavgiften er en del av et klimaforlik som seks partier står bak, sier Stoltenberg til DN.

Men vi virkelig så enkel, at vi rømmer et regjerende parti pga økningen i råvareprisene? Er ikke dette en litt enkel konklusjon av vår statsminister?

Det jeg tror mange reagerer på er regjeringens manglende evne til å ta tak i de virkelige store sakene når det gjelder miljø og samferdsel. Selvsagt er det mange som ikke liker at regjeringen øker bensinavgiftene, uten at man tar andre større grep for å stimulere kollektivtrafikk, bygge bedre og sikrer veier, flere dobbelspor for tog og vise større evne til å ta grep om dette.

Hvilket alternativ har mange til bil? Vi som bor i Oslo må evne å se litt lengre enn til vår egen nesetipp, og dette gjelder også de som styrer dette landet. Regjeringen setter feks igang bygging av kun 9 km fysiske midtdelere i 2007 og for inneværende år setter de av penger til 10 km.

Det er ikke i Oslo at mennesker blir drept pga frontkollisjoner. Men like fullt ble 127 personer drept ifjor i frontkollisjoner. Og i år ligger vi ann til at over 100 personer vil bli drept. Dette er et av flere eksempel på at viktige grep fra en regjering som har en gylden mulighet med dagens oljepriser, til å kunne gjøre noe. Men ingenting skjer!!

Det blir spennende å se hva Kolberg konkluderer med. Er det forsatt bare parti-"apparatet" som skal settes i full drift, så vil vi forstå?

Les også: Arbeiderpartiet i fritt fall
Største månedlige fall på åtte år

Ingen kommentarer: