tirsdag 10. februar 2009

Statens vegvesen vil ha vaierrekkverk tilbake

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete og SVs Hallgeir Langeland, Stortingets Kommunikasjons- og transport komité, i forbindelse med forbudet av wire-rekkverk. Nå er det kanskje på tide å starte kampen for mer midtrekkverk av betong for å stoppe drapene? Eller revurdere forbudet? Igår ble 2 personer drept i frontkollisjon. Totalt skal rundt 100 personer dø i frontkollisjon i år iflg statistikken!


Vaierrekkverk er rimelig, men motorsyklistene frykter dem.
Derfor fikk de, med SV-stortingspolitikker Langland i spissen, Liv Signe og myndighetene med på å kutte ut denne typen rekkverk.

Men eksperter i Statens vegvesen vil ha vaierrekkverk tilbake, og viser til undersøkelser som forteller at motorsyklistenes frykt er ubegrunnet. Tvert imot reduseres motorsyklistenes dødsrisiko med bortimot 50 prosent på veier hvor vaierrekkverk er montert.

mandag 9. februar 2009

Fysiske midtdelere? Nei, det har vi ikke sett!

I dag skjedde det IGJEN - 1 drept og 1 hardt skadd i frontkollisjon på en av våre stamveier - Europavei 6 i Trøndelag.

Én person omkom og to ble skadd i en frontkollisjon på E18 nord for Sandefjord i ettermiddag, melder Dagbladet og VG

Mine tanker går i kveld til familie og venner av de omkomne og skadete.

"Trafikken tar liv. Hvert år blir det drept over 100 mennesker i frontkollisjoner. Ifølge Samferdselsdepartementet koster hvert drepte liv samfunnet rundt 28 millioner kroner."
Slik startet jeg en kronikk i Aftenposten den 21. august 2008.
Se fra Landstinget, der jeg spør Statsministeren om han er stolt over hva regjeringen får til?

Vi evner ikke å gjøre noe effektivt, virker det som. Mens Liv Signe er opptatt med andre ting, og de fleste av oss som bor i Oslo-området, både vi leserne og journalistene er opptatt av å skrive om alle forsinkelsene i kollektivtrafikken, dør 2 personer ukentlig i frontkollisjoner uten at det får de helt store oppslagene eller konsekvensene for vår utøvende politikk.

Selvsagt er det kjedelig å måtte vente på t-bane, trikk, buss eller tog i noen minutter, eller at det ikke kommer noe pga stort snøfall på noen timer, men enda mer tragisk er det for alle de som aldri kommer fram til sine mål, de blir drept på veien.

Les også: Igjen og igjen.............lar vi det skje!