mandag 9. februar 2009

Fysiske midtdelere? Nei, det har vi ikke sett!

I dag skjedde det IGJEN - 1 drept og 1 hardt skadd i frontkollisjon på en av våre stamveier - Europavei 6 i Trøndelag.

Én person omkom og to ble skadd i en frontkollisjon på E18 nord for Sandefjord i ettermiddag, melder Dagbladet og VG

Mine tanker går i kveld til familie og venner av de omkomne og skadete.

"Trafikken tar liv. Hvert år blir det drept over 100 mennesker i frontkollisjoner. Ifølge Samferdselsdepartementet koster hvert drepte liv samfunnet rundt 28 millioner kroner."
Slik startet jeg en kronikk i Aftenposten den 21. august 2008.
Se fra Landstinget, der jeg spør Statsministeren om han er stolt over hva regjeringen får til?

Vi evner ikke å gjøre noe effektivt, virker det som. Mens Liv Signe er opptatt med andre ting, og de fleste av oss som bor i Oslo-området, både vi leserne og journalistene er opptatt av å skrive om alle forsinkelsene i kollektivtrafikken, dør 2 personer ukentlig i frontkollisjoner uten at det får de helt store oppslagene eller konsekvensene for vår utøvende politikk.

Selvsagt er det kjedelig å måtte vente på t-bane, trikk, buss eller tog i noen minutter, eller at det ikke kommer noe pga stort snøfall på noen timer, men enda mer tragisk er det for alle de som aldri kommer fram til sine mål, de blir drept på veien.

Les også: Igjen og igjen.............lar vi det skje!

2 kommentarer:

Haavard sa...

...og i tillegg omkom en person i en frontkollisjon ved Eina på RV 4 mandag formiddag. Det skjedde i en S-sving rett nord for Thune skole. En personbil og en varebil kolliderte etter at den ene bilen fikk skrens og traff autovernet på venstre side. Denne ulykken hadde ikke blitt en dødsulykke hvis det hadde vært fysisk midtdeler på stedet. Jeg er selv yrkessjåfør og kjører denne veien daglig. Har sett mange uhell og ulykker på dette stedet tidligere, og har bare ventet på at dette skulle skje. Nå Liv Signe komme på banen! Hvorfor ikke bruke noe av krisepakkene til regjeringa til trafikksikringstiltak? Det koster lite, skaper arbeidsplasser, og sparer oss for store kostnader og tragedier.

Geirr Tangstad-Holdal sa...

Ja, store kostnader, både i smerter og savn, samt økonomiske kostnader som belaster samfunnet med enorme summer. Bare i frontkollisjoner har dette kostet oss over 63 milliarder fra 2000 fram til oktober 2007.