fredag 14. desember 2007

1 av 4 kvinner har opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet


( Illustrasjonsfoto: Colourbox )

En av fire kvinner har opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet på jobben, viser en ny undersøkelse. - Dette er et symptom på at arbeidsmiljøet er dårlig, og sier noe om hvordan kvinner har det på jobben, sier sosiolog Rønnaug Sørensen ved Høgskolen i Vestfold til Dagbladet.

Mens 24 prosent av kvinnene svarte at de har opplevd en eller annen form for uønsket seksuell oppmerksomhet i arbeidstiden svarte kun 8 prosent av mennene det samme i undersøkelsen Synovate har gjort for Dagbladet.

3 prosent av kvinnene sier de har opplevd berøring av brystene og klapp på armen, 4 prosent har blitt kløpet i rumpa, 14 prosent har opplevd utsagn med seksuelt innhold og 11 prosent har fått kommentarer for utseende sitt, viser undersøkelsen.
På arbeidsplasser med mange kvinner er det ifølge Sørensen spesielt vanskelig fordi den uønskede oppmerksomheten ofte kommer fra sjefen.

Ifølge tallene som kommer Synovate sier totalt 11 prosent at oppmerksomheten kommer fra sjefen, mens 63 prosent opplever at den kommer fra både sjefen og andre kolleger.

Har vi menn virkelig ikke kommet lengre? Og hva er det som gjøre at hetrofile menn og sjefer fremdeles går rundt med et slikt kvinnesyn? Vi har fremdeles langt fram til likestillingen er der vi ønsker. Og der har vi alle menn et spesielt anvar. Trakassering er virkelig et lavmål.

Ingen kommentarer: