mandag 10. desember 2007

Hvordan blir jeg kvitt juleribba og bilringen?


Fra NRK Puls:

Spørsmål
Hei. Jeg er en mann på 41 år som er 167 cm høy og veier 69 kilo. De siste par årene har jeg trent 3 - 4 ganger i uka med høy intensitet, blant annet mye spinning. Dette har gjort meg veldig sterk, men jeg sliter veldig med å bli kvitt fett rundt livet. Jeg har hørt at forbrenning av fett og karbohydrater krever veldig forskjellig trening, og at jeg må trene i et helt annet pulsområde for å bli kvitt fett. Stemmer dette? Kan du gi tips om hvordan jeg bør trene for å bli kvitt fett?

Jorunn svarer
Jeg er imponert over treningen din. Fortsett slik! Når det gjelder forbrenning av fett sies det så mye forskjellig at jeg ikke vil gå inn på dette temaet her. Fortsett gjerne med å trene med høy intensitet. Ut i fra det du beskriver trener du i all hovedsak kondisjonstrening. Trener du ikke styrketrening i det hele tatt? Jeg vil anbefale deg å trene en kombinasjon av kondisjon og styrke. Det finnes en rekke fine styrkeøvelser på PULS sine nettsider på nrk.no Jeg vil anbefale deg å ta en titt her:

Tren med Yngvar

Spesielt vil jeg anbefale deg å ta en ekstra titt på styrkeøvelser for mage og rygg. Det kan jo være at mage-og ryggmuskulaturen din trenger litt ekstra trening.

Lykke til videre med treningen!  

LES OGSÅ: Bilringen kan bli diesel

Ingen kommentarer: