søndag 22. juni 2008

Alvorlig frontkollisjon på E18 ved Bamle i Telemark

Ja, da er det klart at denne katastrofen krevde ett menneskeliv!

Flere personer er skadd etter en kraftig kollisjon mellom to personbiler på E18 i Bamble i Telemark i ettermiddag - en av Norges mest ulykkesbelastede strekninger.


Filmet av Geirr Tangstad-Holdal en vanlig ettermiddag midt i uken rundt kl 15:30, på E18 i Telemark.

En bil sørfra kom over i feil kjørebane, opplyser politiet.Den store søndagstrafikken på E18 til og fra Sørlandet var blokkert en time i begge retninger. Ved 17.45-tiden ble trafikken dirigert forbi ulykkesstedet.Vegmeldingssentralen anbefaler omkjøring via riksvei 36 og riksvei 358.Politiet kan foreløpig ikke bekrefte eller avkrefte om menneskeliv er gått tapt i ulykken.- Sju er involvert, blant dem to barn. En av de skadde er fløyet med ambulansehelikopter til Ullevål universitetssykehus, de andre er fraktet til sykehuset i Skien - blant dem de to barna, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt til Dagbladet.no.Politiet fikk melding ved 16.40-tiden om kollisjonen som skjedde ved innkjørselen til hagesenteret som er nabo til Lasses Kafeteria.

Du setter deg bak rattet.
Du skal kjøre tre timer til hytten hver vei. Da passerer du kanskje 1.000 biler med noen få desimeters avstand mellom speilene, uten noen form for fysisk skille mellom veibanene. Du ser en bil på 45 meters avstand. Ett sekund senere har dere enten frontkollidert eller passert hverandre. Begge biler kjører lovlige 80 km/time. Det betyr at hver bil beveger seg 22,88 meter per sekund. Uoppmerksomhet fra en av sjåførene i et tiendedels sekund er nok til å forårsake død og lemlestelser kanskje for livet.Dette er hverdag for oss alle. Og det blir stadig verre. I Aftenposten den 29.07.07 sto det at norsk økonomi på høygir gir voldsom vekst i transportbehovene. Antall trailere på norske veier økte med hele 8,6 prosent i 2008!

Og hva skjer med våre veier? Lite og ingenting - det vitner den lille videosnutten min om.
I 2007 bevilget regjeringen til bygging av 9 km fysiske midtdelere på 2/3 felts veier, og for 2008 økte de med 1 km - til 10 km. Dette er skammelig. Nullvisjonen til Regjeringen er ikke mye verdt!

Les også: - Fly forbanna på Navarsete etter ny dødsulykke
Europavei 18

Ingen kommentarer: