tirsdag 24. juni 2008

Hvor mange må dø i frontkollisjoner, før statsminster Jens Stoltenberg reagerer?

En 46 år gammel mann fra Grimstad omkom da han kolliderte med en trailer på E 39 ved Lohnelier i Søgne sist fredag.

- Bilisten kom over i motsatt kjørefelt og kolliderte med en trailer, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Frank Solås, til fvn.no.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 11.45. Den 46 år gamle sjåføren omkom i ulykken.
bildeler lå strødd i veibanen på E39 ved Lohnelier etter det kraftige sammenstøtet med traileren. Blant annet ble en dør revet av i kollisjonen.
Ulykken fant sted på en meget ulykkesbelastet strekning, og er den andre dødsulykken i fylket i løpet av få timer.
Dødsulykken førte til store trafikale problemer på stedet. Det var lange køer på strekningen i de fem timene veien var stengt i begge kjøreretninger. Omkjøring ble tatt via gamleveien mellom Lunde og Lohnelier.- Vi har nå ryddet stedet og veien er igjen åpen for trafikk, opplyser operasjonsleder Arne Arnesen til fvn.no like før klokken 17.Føreren av traileren, en 32 år gammel mann fra Rogaland, kom ifølge operasjonsleder Arnesen fysisk uskadet fra hendelsen.

Les også: 1 drept og 1 hardt skadd i frontkollisjon på E6 ved Biri idag
Drapene fortsetter på E39 - enda en drept i frontkollisjon ved Søgne

Her er Norges farligste veistrekninger

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jens kommer IKKE til å reagere uansett hvor høye døds tallene blir. Han har privatsjåfør og leser viktige dokumenter mens de ferdes på veien, i en limo. Han sitter bak sotede ruter og ser ikke elendigheten i Norge. Men å pøse penger ut av landet... DET KAN HAN ! Hva skal nå Norge med veier og helseomsorg eller skoler.. Våkne opp velgere - Vil dere ha endringer MÅ dere slutte å stemme og tro på Jens...

Geirr Tangstad-Holdal sa...

Hmmm ja, det kan iallefall virke sånn. Samtidig så er jeg ikke så mye imponert over tidligere regjeringer heller.

Det virker nesten så det ligger en politisk lammelse over det politiske miljøet? Infrastrukturen generelt har blitt forsømt, både på vei og bane i 10 år......

Hvilket samfunn er det vi overlater til våre etterkommere?

Spurkeland sa...

Jeg tror vi skal tørre å si at det går en grense for hvor mye ansvar vi skal legge på politikere. Hvis man leser artiklen "Her er Norges farligste veier" må mye ansvar legges på den ENKELTE sjåfør som ikke har hvilt nok før man har lagt ut på tur. I tillegg kommer:

-Fyllekjøring
-Høy fart
-Mangelfull bruk av bilbelte

At det er tragedier her, helt klart.

Problemet er det at skal man legge opp til den standarden det her mases etter kommer det til å gå på bekostning av andre svært viktige samfunnsoppgaver som helse og eldreomsorg... Så da er man i gang igjen.

Ser man i tillegg på de bakenforliggende tallene til Dagbladets "analyse" har man ikke vektet risiko i forhold til:

-Hvor lang veien er
-Hvor trafikkert den er
-Hvor stor andel som er en DIREKTE konsekvens av dårlig veistandard.

Tror det er mange der ute som samtidig som de hyler etter politiske grep går i seg selv og passer på at de SELV ikke setter seg selv og andre i fare ved uvettig kjøring.

Infrastrukturen i Norge blir stadig forbedret. Problemet er selvfølgelig at vedlikeholdskostnadene på vei er enorme. Disse må også kalkuleres inn før man bygger firefelts mellom landets bygder.

Å tro at Jens Stoltenberg ikke bryr seg om hva som skjer på veiene blir bare for dumt. ANONYM burde rett og slett sette seg bedre inn i saken før han/hun kommer med slike usakelige stikk.