onsdag 1. oktober 2008

14 personer mistet livet på veien i september

Arkivfoto: Fra en frontkollisjon på E18 tidligere iår, hvor liv gikk tapt.

14 personer mistet livet i trafikken i september. Det er nesten en halvering fra samme måned i fjor, ifølge foreløpige tall fra Trygg Trafikk.

I september i fjor var antallet omkomne 26. Men tallet for 2008 totalt er ikke lystig lesning.- Hittil i år har 202 personer omkommet i trafikken, mot 169 i 2007, en økning på 20 prosent, sier UP-sjef Odd Reidar Humlegård til politiet.no.

Tendensen er at det siden sommeren har vært en nedgang i dødsulykker på veiene. Tidligere i år lå man an til en økning på 40 prosent, men nå er altså denne utviklingen bremset opp. Gjennomsnittlig antall dødsofre i septembertrafikken de siste fem årene har vært 21 omkomne.Tallene i september fordeler seg med seks bilførere, en bilpassasjer, fire motorsyklister, en mopedist, en fotgjenger og en traktorfører, opplyser Trygg Trafikk.

Endelig noe positive tall fra en utvikling som første halvår 2008 så virkelig skremmende ut. Jeg venter med spenning på tallene fra regjeringen - som forhåpentligvis viser en mer aktiv holdning mot deres egen nullvisjon, og for aktiv handling for trafikksikkerheten og færre drepte liv på veien.

Les også: Halvering av antall omkomne i septembertrafikken

Ingen kommentarer: