søndag 4. januar 2009

I minne....

til alle drepte og skadde på våre veier!

Idag rapporterer Dagbladet.no og VG.no fra dagens minnesmarkering i Vestfold.

http://snutter.no/app/viewMovie.action?id=14341

Nå er det tiden for alle politikerne og ansvarlige å tale i kirker til minne om alle drepte i trafikken. Nå skal de vise sin omtanke via sine fine og støttende ord.

Fra prat til praksis er det fortsatt lang vei. Jeg ønsker meg et mer trafikksikkert veimiljø for meg og deg!

Svenske Vägvärket rapporterer om en meget positiv nedgang i antall tragedier på vegene. Hele 54 mindre enn i fjor, mens Norge opplever en like stor tragisk økning med neste 10 % flere drepte i fjor enn året før.

I pressemeldingen fra Svänske Vägverket heter det: "Utbyggnaden av mitträcken är exempel på åtgärder som bidragit till den positiva utvecklingen. ...... Preliminära uppgifter visar att det skett en liknande minskning av trafikdödade i många andre länder, dock inte i Danmark og Norge. Sverige behåller en tätposition i säker trafik."

Hele 256 medmennesker ble drept på norske veger. Den rødgrønne regjering planla å bygge 10 km med midtrekkverk i 2008 og maktet å fullføre vel 6 km. Sverige bygde hele 300 km møtefrie veger i året som gikk.

2 kommentarer:

Anonym sa...

det er ikke bare veiene som skal ha skylden for alle trafikkulykker. Bilene til ungdommene har så kraftige motorer at når først uhellet er ute , så får det fatale følger. Det skulle vært en fartssperre på max 110, da hadde de kanskje hatt et bedre utgangspunkt for å overleve.Alikevel kunne de ha burnet, akselrert og kjørt sikkert i trafikken både med tanke på forbikjøringer ol.

Fra en som mistet sin sønn andre juledag 2008.

Anonym sa...

Jeg gir den norske stat mye av skylden for de mange dødsfallene pga. dårlig vedlikehold av veiene.
Kjørte fra Mosjøen til Fredrikstad 2/1-09, det snøet hele natten + dagen når vi kjørte E6, men ingen brøytebil var å se, så det ble til å kjøre i oppkjørte spor og dårlig feste selv med nye piggdekk. Svaret er : Bevilg mer penger til vedlikehold av veiene.