tirsdag 27. september 2011

Nok en familie har fått melding om en tragedie på E16Jeg sitter her med en blanding av dyp sorg og sinne!!

Sorg fordi at jeg kan ane smerten som nå mange mennesker sitter med etter å ha mistet et kjært medmenneske på E16 i Hyvingstunnelen, og sinne pga at vi har organisert vår infrastruktur på en måte som tar unødvendig mange menneskeliv. Og det å sitte å se på at våre bevillgende myndigheter og (u)ansvarlige myndigheter ikke tar sitt ansvar bevisst, gjør meg sinna! Sinne fordi lite virker å bli gjort med disse strekningene. Og blir noe gjort er det gjerne halvhjertelige tiltak som å sette ned fartsgrensene, fotobokser og gjennomsnittsmålinger. 

Jeg nekter å sitte å se på at vi skal la dette skje - derfor kommer jeg til å fortsette med kampen mot disse dødelige kollisjonene og unødvendige tragediene.
For vi vet! Vi har kunskap, vi har teknologien og vi har ressursene. Vi kan hvis vi VIL!

Idag går mine tanker til familie og venner av den omkomne på E16 i Hyvingstunnelen.

I morgen skal jeg fortsette på brevet til fylkesordføreren og fylkesmannen i Hordaland - for vi skal fortsette vår kamp mot denne "galskapen"!

E39 og E16 i Hordaland og nordover til Trondheim vil få spesiell fokus i mnd fremover - jeg og styrets leder, h.r.adv. Gunnar Grette vil ta disse strekningene med både i våre møter i referansegruppen til ny NTP 2014-2023 og kommende høring i Stortingets Transport- og kommunikasjonskomite i forbindelse med statsbudsjettet for 2012.


Les også: 26. sept: En drept i frontkollisjon på E16


Vidar Høgholm fra Bergen ble 32 år

Ingen kommentarer: