mandag 14. januar 2013

Statsminister Jens Stoltenberg: - Slippe å høre maset

Faksimile fra Avisa Nordland

Jens Stoltenberg var idag på årets Solamøte. Han innledet den årlige konferansen, og forklarte spøkefullt at han omsider kom til konferansen for å slippe å høre mer på maset fra Svein Fjellheim som inntil nylig var hans statssekretær.

  Allerede i august 2007 - like etter at foreningen Nei til Frontkollisjoner ble stiftet 17. juli 2007 møtte vi tidligere statsekretær Svein Fjellheim  ved Statsministerens kontor. Biskop Tor B. Jørgensen leverte da en fyldig mappe med dokumentasjon til Statsminister Jens Stoltenberg og hans store stab, på hvor viktig det er å få opp midtrekkerk langs de ulykkeutsatte veiene.


Faksimile fra dagens Stavanger Aftenbladet. Statsminister Jens Stoltenberg (t.v.)  og tidligere statsekretær Svein Fjellheim (t.h.) fra dagens Solamøte.

Om statsekretær Fjellheim maste mye på å få sikret våre veier og E39, ovenfor statsminister Jens Stoltenberg vet vi ikke mye om. Det vi vet er hva som faktisk har blitt bevilget via de årlige statsbudsjettene. Og innsatsen har økt, noe. Vi har fått nesten en økning på 100% fra 2009 til 2012/2013. Noen ville selvsagt si at dette var et formidabelt løft. 

Et historisk løft! 
For Regjeringen Stoltenberg har økt fra rundt 10-11 km i 2009 til hele 18 km for 2012 og 19 km for 2013.

Fjellheim uttalte i møte med blant andre biskop Tor B. Jørgensen i 2007 til journalisten fra ANB: Jeg bor selv i Rogaland, og jeg må si at jeg nesten ikke har lyst til å kjøre på E39 med barnebarna i bilen med tanke på alle ulykkene, sa Fjellheim.

Siden 2007 har statsekretær Fjellheim blitt pensjonist og fått flere barnebarn. Men dødsveien E39 mellom Kristiansand og Stavanger har bare blitt utbedret noen få kilometer sikker og møtefri vei. I regjeringsperioden til Statsminister Jens Stoltenberg, fra januar 2006 til desember 2012 har det så langt blitt drept 598 personer i frontkollisjoner. Totalt har 12.949 personer blitt skadd og av disse hele 1.576 blit meget alvorlig og alvorlig skadd i frontkollisjoner.

Biskop Tor B. Jørgensen ber statsminister Jens Stoltenberg om å få opp øynene for hvor viktig midtrekkverk er for å unngå alvorlige trafikkulykker på norske veier.

Ingen kommentarer: