tirsdag 10. september 2013

Hold kjeft, Erna Solberg!

Stortingsrepresentanten Truls Wickholm (AP) var lut lei av at Høyre-lederen Erna Solberg snakk om dårlig veistandard sommeren 2008.
 - Erna må bare holde kjeft om temaet norske veier, sa Truls Wickholm til VG.

Hold kjeft, Erna uttalte Arbeiderpartiets Truls Wickholm til VG 17. juli 2008 etter at Høyres Erna Solberg hadde vært på rundttur igjennom Vestfold og Agderfylkene dagene før. Faksimile: VG.no

Truls Wickholm, fagforeningens mann vant kampvoteringen mot Håkon Haugli, og ble nominert på 7. plass på Oslo Arbeiderpartis stortingsliste 2013. Wickholmen satt i 2008 i Stortingets Transport- og kommunikasjonskomiteen.

Erna Solberg tok utsagnet til Wickholm opp i sin tale til Høyres landsmøte 2009:

"Vel. Ap-folkene må bare fortsette å være sure.
Jeg kommer ikke til å holde kjeft om temaet norske veier, tvert imot!
Med Høyre i regjering skal vi bygge flere, bedre og tryggere veier på kortere tid." 

Se Video-klipp fra Erna Solbergs landsmøtetale her

Det er tydeligvis forskjell på folk - for ordene "Morna Jens" som så ut til å komme i gledesrus på Frps valgvake, falt tydeligvis ikke i god jord hos alle. Fylkesordfører i Sør-Trøndelag Tore Osa skrev følgende twittermelding igår: Valgtaperen Siv Jensen blir nok ikke kjent for rausheten hennes på valgdagen.Er det akseptabelt å si "Hold kjeft" - men ikke "Morna"?
Kanskje burde enkelte politikerne tenke seg litt bedre om før man uttaler seg. Samtidig som det har vært en tendens til at enkelte journalister er raske til å henge seg på "mobbingen" ved både måten å stille spørsmål på og fokus på person, når politikk burde stått i fokus.

I dag mellom kl 14-15:00 på NRK Østlandssendingens med journalist Kaia Figenschou: "I en åletrang kjole dekorert med farverike lebestifter entrer Siv Jensen scenen...... Journalisten følger opp med å intervjue tilfeldige personer: " du Siv Jensens tale igår på tv´n?" er første spørsmålet til en tilfeldig publikummer. Hun får tydeligvis ikke det svaret hun ønsker, så hun følger opp "...men hvordan syns du hun virket?" Så til neste intervjuobjekt vises scenenopptaket, og spørsmålet stilles med (lettere latter fra journalisten): Hva syns du?

Jeg har sett mange kommentarer bare de siste dagene som går både på utseende og væremåte, og da ofte fra mennesker som ellers minner oss om mobbing, likeverd og respekt for andre.

Vi burde alle tenke oss litt bedre om neste gang vi uttaler oss. Og til media og journalistene - vi bør kunne kreve at presseetikk-fanen heves høyere på alle områder innenfor pressearbeidet.

Et lite apropos: Er dette ikke både kvinnediskrimenerende og fordummende - for oftes er det våre kvinnelige politikere som rammes. Hva med skjorta til Truls Wickholm på bildet over? Hørt noen kommentere den?

Rett før partilederutspørringen i natt fra Stortinget kom denne meldingen på twitter:Les hele landsmøtetalen til Høyres Erna Solberg her (pdf) eller se klipp fra Youtube


Ingen kommentarer: