mandag 28. januar 2008

Året 2008 er godt i gang - det er også drapene på våre veier

Ein mann i 20-åra frå Hallingdalen er stadfesta omkomen etter ei trafikkulukke på E16 i Lærdal.

Ein semitrailer og ein varebil støytte like før klokka 17 saman ved Saltkjelen på Ljøsne, mellom Lærdal og Borlaug. To personar var involverte i ulukka.

Ukjend årsak
- Eg kan stadfeste at føraren av varebilen er omkomen, seier operasjonsleiar Odd Arve Solvåg ved operasjonssentralen i Florø.

Det vi også kan stadfeste er at E16 mellom Lærdal og Borlaug ikke hadde fysisk midtdeler her som drapet skjedde...............det skjer på nytt og på nytt uten at noen på Stortinget ROPER UT! STOPP!!

533 fakkelbokser ble tent til minne om 28 drepte og 505 skadde i opplandstrafikken i 2007.

Faklene brant på begge sider av E16 på en strekning på 1.2 kilometer i Vang i Valdres i kveld.

- Dette er en markering som er viktig for å minnes de som har omkommet i trafikken, men det er også viktig å løfte blikket framover, sa leder Sigmund Hagen i Oppland fylkes trafikksikkerhetsutvalg under åpningen av arrangementet i kveld.
- Sterk opplevelse

En lysprosesjon til kirken ble ledet av blant annet samferdselsminister Liv Signe Navarsete og biskop Solveig Fiske.
- Det er en sterk opplevelse å være med på dette, sa samferdselsministeren.

Hun mener at det både er et politisk ansvar, men ikke minst også hver bilist sitt ansvar å sørge for at ulykkestallene går ned. Flere enn Liv Signe i Regjeringen bør nå få opp øynene for alle disse meningsløse drapene på våre største stamveier, fordi vi IKKE tar oss råd til å ruste opp veiene og skape et veimiljø som ikke dreper eller lemlester liv fordi man gjør en liten feil, eller andre som man møter på vår vei.Ingen kommentarer: