tirsdag 25. mars 2008

Oljefondet kan ha tapt 5 ganger mer enn TerraVed årsskiftet hadde Oljefondet plassert over 150 milliarder kroner i obligasjoner som i stor grad er knyttet til det råtne amerikanske boliglånsmarkedet.

Hvor store tap det blir på disse investeringene er selvsagt foreløpig ukjent. Vi får håpe at de siste positive signalene fra det amerikanske boligmarkedet gjør at tapet blir begrenset.

- Vi må få vite hvor stor del av Oljefondet som er eksponert mot subprime-markedet, og de svake boligmarkedene i California og Florida. Hvis en stor del av obligasjonsporteføljen er eksponert mot disse områdene er det jo fare for store tap, sier stortingsrepresentant Gjermund Hagesæter fra Fremskrittspartiet til E24.no. Han krever nå at finansminister Kristin Halvorsen kommer på banen for å fortelle hvor stor risiko det er for tap i denne delen av Oljefondet.

Som jeg har blogget om tidligere, så er kanskje tiden overmoden for at vi revurderer våre holdninger til å investere mer av oljefondet i infrastrukturen i fastlands Norge, for fremtidige generasjoner.

Les mer: Høyres Erna Solberg krever raskere utbygging av veiprosjekter
                 Kristin Halvorsen og Jens har tapt 113 milliarder siden november
                 Matz Sandeman og Sigbjørn Johnsen: Ubehagelig sannhet - NTP 2010-2019
                 Samferdselsministeren åpner for bruk av oljepenger til investering i vei

Ingen kommentarer: