onsdag 7. mai 2008

Midtdeler reddet 20 menneskeliv igår i Trøndelag på E6!Tirsdag kveld hindret midtdeleren, som skiller norgående og sørgående felt utenfor Steinkjer, bussen i å kjøre rett frem mot den møtende trafikken. Da sjåføren fikk et illebefinnende grep tre passasjerer inn og sørget for å holde den løpske bussen på veien i 100 km/t. 20 personer var om bord i bussen.

- Vi smelte i midtdeleren mens vi kjempet med å få kontroll over rattet. Det var flaks at den var der, hvis ikke kunne det gått virkelig ille. Vi hadde kjørt i flere timer, og det var ikke mange midtrabatter fra Rørvik til ulykkesstedet. Vi skal være klar over at vi helte ut litt av flaksen vår, sier passasjer Gunnar Hamarsland til NRK.

Distriktsvegsjef i Nord-Trøndelag, Olav Kåre Fuglem, sier til nettstedet at han er enig i at midtdeleren trolig reddet liv. Av fjorårets tolv dødsulykker i Nord-Trøndelag var samtlige møte- og utforkjøringsulykker.

- I verste fall hadde nok bussen i går kjørt over i feil kjørefelt og kollidert med noen, og da kan man jo tenke seg konsekvensene, sier Fuglem.

Godt at noen har flaks!! Dette viser faktisk at midtdelere redder liv, og forhindrer lemlestelser av liv, mennesker som blir skadet for resten av livet. Bare ifjor ble 127 mennesker drept i frontkollisjoner.

Da får jeg litt vondt smak i munnen av å tenke på at ifjor tok regjeringen seg råd til å bygge HELE 9 km midtdelere på alle våre veier ifjor, og 10 km forinneværende år!

Er det ok at mennesker blir drept i frontkollisjoner hvis vi begrenser oss til i mellom 100 og 120 stykker i året?

Ingen kommentarer: