tirsdag 8. juli 2008

Ordførerne i Gudbrandsdalen krever ny E6 nå!

Ordførerne vil tirsdag mellom kl 12 og 16 stille seg i veikanten ved Otta og Ringebu for å varsle trafikantene om faren for ulykker på E6 gjennom dalen.

Ordførernes aksjon er samtidig en demonstrasjon for å understreke kravet om bygging av ny E6 gjennom Gudbrandsdalen.

Med slagordet «Ny E6 nå» vil ordførerne i Lesja, Dovre, Skjåk, Lom, Vågå, Sel, Nord-Fron, Sør-Fron og Ringebu appellere til ferieturistene om å støtte dette veikravet.
Aksjonen har allerede samlet rundt 25.000 underskrifter fra beboerne langs denne veistrekningen. E6 mellom Ringebu og Otta er en av de farligste veiene i Norge.

Tirsdag vil ordførerne dele seg i to lag – ett på Otta og ett på Ringebu – og demonstrere med to meter høye varseltrekanter, protestplakater og informasjonsmateriell for å fange bilistenes oppmerksomhet og advare mot nye ulykker.

Leder for ordføreraksjonen, ordfører Aksel Eng i Sør-Fron, sier til NTB at det ikke er aktuelt å stanse trafikken. Men enkelte bilister vil bli stoppet på en forsiktig måte for å bli gjort kjent med budskapet.

Tall fra Statens vegvesen viser at fra 1998 til utgangen av 2007 ble 45 personer drept og 74 hardt skadd på E6 mellom Lillehammer og Otta!

Les også: Nedprioriterer sikkerhet på norske veier

Ingen kommentarer: