fredag 23. september 2011

VI trenger flere myndighetspersoner med pondus som politimester Truls Fyhn!


Jeg ble overraskende glad for at en offentlig tjenestemann, som Tryls Fyhn hadde mot nok til å si nei til et tiltak som ikke evner å beskytte bilistene på en bedre måte enn vi faktisk i dag har kunnskapen om, nemlig sikker og møtefri veg.

Som daglig leder og en av stifterne av foreningen Nei til Frontkollisjoner har jeg siden stiftelsen av foreningen 17. juli 2007 mange ganger tenkt på hvorfor vi sitter å godtar galskapen på norske høgtrafikerte veger, og ikke minst på trafikkfarlige vegstrekninger, uten å gjøre noe annet enn å sette ned farten eller montere opp fartsmålere. Dette kan ikke ses på som annet en umiddelbar reaksjon og en midlertig tiltak mens man planlegger fysiske sikkerhetstiltak som beskytter mot menneskelige feil.

For det er det vi har gjort frem til idag! Vi har riktignok bygd noen få kilometer med møtefri og sikker veg fra år til år, men det har bare vært litt her og der, uten noe strategisk satsning mot nullvisjonen på veg. 

Jeg savner flere med podus som vår politimester Truls Fyhn,  blant annet fra Hordaland som kunne stått fram og krever bedre og sikrere veg på E16 og E39. To farlige vegstrekninger som tar unødvendig mange liv, og lemlester mennesker for resten av sine liv.

Jeg kommer på vegne av foreningen Nei til Frontkollisjoner nå til å ta kontakt med nyvalgte fylkesordfører Tom-Christer Nilsen og fylkemannen Lars Sponheim i Hordaland, for å mane til et sterkere initiativ og press på våre bevilgende myndigheter (Regjeringen Stoltenberg II) , slik at disse farlige vegstreningene i Hordaland fylke blir utbedre og sikret! 

Vi kommer fremover til å ta for oss alle trafikkfarlige- og høgtrafikkerte vegstrekninger over hele landet - og mane til et sterkere engasjement, både fra lokale myndighetspersoner og politikere, slik at vi får et sterkere press inn mot våre sentrale og bevilgende mydigheter, som sitter med ansvaret for vår nokså dårlige sikring av vegene.

Les også: Dropper krav om fartsmåling i Lavangsdalen (VG Nett)
Kleppa vil overkjøre Truls Fyhn (VG Nett)

Ingen kommentarer: