onsdag 9. oktober 2013

Dårlig nyhet - snik den ut på en fredag

Det er en kjent sak at man gjerne sniker ut dårlige nyheter på en fredag, og da helst etter kl 16.

Skjermdump: Aftenbladet.no
Svik sier Bellona: Månelaningsprosjektet på Mongstad. 

Fredag ettermiddag ble det innkalt til en pressekonferanse med Ola Borten Moe og Bård Vegar Solhjell. Straks etterpå meldte NRK at regjeringen skrinlegger Mongstad-prosjektet.

Regjeringen skal i følge lekkasjene i stedet etablere et nytt og annet fullskala prosjekt innen 2020. Dette vil forankres i Stortinget.
Pressekonferansen begynte klokka 15.30. Det er vel etablert oppfatning i pressemiljøer at "dårlige nyheter" ofte slippes seint fredag ettermiddag. Aftenbladet

Skjermdump fra E24.no

Norge trenger gass, ikke brems 
Fredag presenterte finansminister Sigbjørn Johnsen de ekstra kapitalkravene banken må forholde seg til i årene som kommer.
- Det er absolutt ikke noe god timing. Det hadde vært veldig små kostnader med å vente å se. Norske banker er blant verdens mest solide allerede. Det å skynde seg langsomt kan av og til være en veldig god strategi, sier DNB-sjef Rune Bjerke til E24


Skjermdump: an.no
Samferdselsminister Arnstad trosser faglige råd
Fredag 27. september presenterte samferdselsminister Arnstad at Regjeringen opprettholder forbudet fra 2006 mot bygging av nye veistrekninger med wirerekkverk.

Samferdselsministeren legger følelser til grunn istedenfor fakta når man nå opprettholder forbudet mot å bruke wirerekkverk som midtdelere. Oppsiktsvekkende, trist og skremmende sier Per Oretorp, assisterende generalsekretær i Personskadeforbundet LTN og selv motorsyklist. Personskadeforbundet krevde høsten 2009 at forbudet ble fjernet med bakgrunn i erfaringene fra Sverige der denne type midtdeler bidrar til at det kan bygges møtefri vei i en helt annen omfatning enn hva som er tilfelle i Norge.

Ingen kommentarer: