onsdag 10. september 2014

Petter Northug - framsnakk trafikksikkerhet!

Cover fra boken om skiløperen Petter Northug
I dag kom boka om Petter Northug. "Northug. En familiehistorie" heter boka, som er skrevet av Sverre M. Nyrønning. I boken blir også Northugs kjøring i rus og med for høy fart tatt opp. Man kan mene mye om innpakning og innhold, og mange gjør også det.

Jeg tenker det viktigst angående selve promillesaken er at Northug fortsetter å ta et oppgjør med en adferd i trafikken som er helt uakseptabel. Ikke bare satte han seg selv og sin venn i stor fare, men også alle andre trafikanter som beveger seg ut på veien.
Så lang
t har Northug vist anger og vil gjøre opp for sine handlinger. Nå kommer straffesaken opp - og Northug vil bli behandlet på lik måte med andre personer som kjører i ruset tilstand og med for høy fart.

 

Jeg både tror og håper at Northug forstår hvilket stor forbilde han har vært og er for mange, og bruker det fremover på å framsnakke viktigheten av trafikksikkerheten på norske veier.


Når det gjelder boken var ifølge Trønder-Avisa forfatter Sverre M. Nyrønning godt i gang med arbeidet med boka da ulykken inntraff.  Hvis dette kan være med å sette søkelys på et stort samfunnsproblem, så tenker jeg at det også kan komme noe godt ut av en slik bok.

– Måtte bli et kapittel til
Bokprosjektet kom i gang høsten 2013, og store deler av manuset var klart før hendelsen 4. mai.
– Det sa seg selv at det måtte bli et kapittel til. Manusarbeidet var kommet langt, store intervjuer var gjort og store mengder informasjon var hentet inn. Så kom 4. mai, og det er blitt en egen historie i historien, sier forfatter Sverre M. Nyrønning til TV 2.

Vi bør alle ta avstand fra trafikkfarlig adferd - uavhengig av hvem det er!

Les også Erik Stephansen (Nyhetsredaktør i Nettavisen): Smakløs Northug. Smakløs mediestrategi.

Ingen kommentarer: