tirsdag 14. april 2015

Ny veireform - Veiselskap

Til syvende å sist så handler det om min og din sikkerhet på våre høytrafikerte og trafikkfarlige veier. Desto raskere vi får sikret disse, desto flere menneskeliv blir spart fra å bli drept og hardt skadd.

Fram til idag har vi bygd mye av vår infrastruktur, strekningsvis og del, og vi har vært avhengig å ha sentrale politikere som evnet å prioritere det viktigste først, og ikke bli styrt av sterke lobbyorganisasjoner.

Bane: Strekningen Lysaker-Asker ville kostet halvannen milliard mindre om man hadde bygget den ut på fem år i stedet for ti, mener Jernbaneverket.

Vei: E18 gjennom Vestfold kunne stått ferdig på fem år. Istedet bruker man 24 år på bygge strekningen og sju milliarder kroner mer enn nødvending, fordi politikerne blander seg inn.
Norges fremste ingeniører mener sløsingen i Vestfold er et godt eksempel på feilslått og dyr norsk veipolitikk.

Derfor er det en gledens dag at vi nå har fått et stort gjennombrud i en samlet veireform fra et politisk flertall på Stortinget. Mange høytrafikerte og trafikkfarlige veistrekninger ser nå endelig ut til å skulle bli tryggere veier å kjøre på, raskere enn tidligere antatt. Vi vet at for hver dag som går på disse høytrafikerte og trafikkfarlige veiene så er risikoen altfor stor til at nye menneskeliv gårt tapt, eller blir lemlestet for resten av sine liv.

Derfor haster det med nye reformer, som betyr raskere planlegging, utbygging og sikring av det store behovet med trafikkfarlige veier som i dag står usikret.

For oss som jobber med trafikksikkerhet og tryggere veier er dette svært gledelige nyheter.
Nå håper vi at byggestart på de større prosjektene ikke drøyer altfor lenge!
http://www.vg.no/…/disse-strekningene-faar-veim…/a/23434277/

I dag er kaken innkjøpt - dagen skal markeres. 

Ingen kommentarer: