onsdag 23. mars 2016

Den nye Toyota Prius PrimeNylig ble en helt ny Toyota Prius lansert, som er bygget på en helt ny plattform. Dette er oppfølging av en plug-in versjon og bør ikke komme som noen overraskelse.

Men 2017 Toyota Prius Prime, som ble lansert på New York Auto Show, dobler den elektrisk rekkevidde i forhold til sin forgjenger, og hevder en effektivitet figur av 120 -equivalent (mil per bensinekvivalent) miles per gallon. For strøm, forsterker Toyota den nye Prius Prime 1,8-liters bensinmotor med en elektrisk drivmotor og en stor, 8,8 kilowatt-time lithium ion batteripakke. Med fulladet batteri kan bilen gå 35 km, med hastighet opp til 84 km/t. Dette skal være nok for en typisk pendleravstand.

Fronten ser anderledes ut med led-lyktene og også bakpartiet er omdesignet

Når den elektriske motoren kobles ut, går Prius Prime tilbake til hybriddrift, sparer opp elektrisitet under retardasjon og gjenbruk med hjelp fra motoren mens du kjøre bilen.
Som med sin unpluggable motstykke, tilbyr Prius Prime sitteplasser for fem og en kombi for last, noe som gir rikelig med brukbar plass. Den nye Prius viste mye bedre kjøreegenskaper under en pressekonferanse arrangement i fjor, og selv om vekten av et større batteri for Prius Prime vil dette kunne ha en innvirkning på bedre kjørekomfort og kjøreegenskaper.I en pressemelding påpeker Toyota at Prius Prime har en 11,6-tommers berøringsskjerm for info-systemet, noe som er vesentlig større enn i den vanlige Prius hybrid.
LED frontlykter kommer som standard, og bidrar til å forlenge den elektrisk rekkevidde. Som tillegg på Toyotas nye pakke med sikkerhetssystemer, kan man velge utstyr som inkluderer fotgjengerdeteksjon med automatisk bremsing og adaptive cruise control.

Ingen kommentarer: