fredag 11. januar 2008

BRA Navarsete: - vil tvinge fram rushtidsavgift


Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) vil tvinge gjenstridige byer til å innføre rushtidsavgift. Her i samtale med Geir Tangstad Holdal, som overrekker konfekt med ønske om en større innsats til trafikksikkerhet.

Dagens politikk gir bare åpning for rushtidsavgift der det er lokalt ønske om det. Men Navarsete vil i neste stortingsperiode åpne for bruk av tvang, melder Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).
- Vi må være villige til å ta tøffere grep for å begrense veitrafikken. Det gjelder for eksempel køprising, sier Navarsete.

Dette er enda et positivt signal fra en samferdselsminster med evne til å ville gjøre noe i samferdselsektoren, og som gjør noe.

Nå venter jeg bare på at Kristin Halvorsen og resten av regjeringen vil følge Navarsete i hennes ønske om å ville bruke mer av våre oljeinntekter i samferdselsektoren. Først og fremst MÅ vi ta tak i alle disse meningsløse drapene som får lov til å skje år etter år. Frontkollisjoner dreper over 100 hvert år, i tillegg til at det lemlester over 300 personer.

Les også: Halvorsen sier nei til Navarsetes oljedrøm

Ingen kommentarer: