mandag 7. januar 2008

Sorg kan ende med døden

Kjærlighetssorg kan ende med døden
Når det føles som om hjertet brister, kan du faktisk ta så stor skade av stressopplevelsen at du dør. Dette melder BBC om resultatene av en undersøkelse publisert i The Lancet.
Forsker Margaret Stroebe ved Universitetet i Utrecht i Nederland forklarer at mye skyldes det psykiske stresset som tapet forårsaker. Eksperter mener at psykologisk stress kan forårsake endringer i kroppen, og stresshormoner kan forstyrre kroppsfunksjonene.

Stresset hjerte
Studien avslørte at opp mot 21% av mennene risikerte å dø etter tapet av sin kone, mens 17% av enkene hadde en økt risiko. Risikoen ser ut til å være høyest de første ukene og avtar med tiden. Menn som mister sin kone har også tre ganger så stor risk for å ta sitt eget liv.
Dr. Stroebe's team forklarer at en kan konkludere med at dødsfall i forbindelse med sorg i stor grad kan knyttes til et knust hjerte i form av stress. Heldigvis kan støtte fra familie, venner og foreninger hjelpe.

Tapet av noen i en trafikkulykke vil jeg tro kan være like stessende om ikke enda mer. Dette er tross alt snakk om noen av våre nærmeste som blir revet bort plutselig - pga at man er på feil plass til feil tid. Spesielt frontkollisjoner rammer hardt og brutalt.

Kilde: nsrc.sfsu.edu

Ingen kommentarer: