tirsdag 1. januar 2008

Godt Nytt år - 2008

H.M. Kongens nyttårstale, nyttårsaften 2007.
"Et årsskifte kan være en anledning til å se dagene som kommer med nye øyne. Alt for ofte går vi oss fast i gamle spor, og så glemmer vi å se etter mulighetene som tross alt er der.
Nyttårsaften gir oss mulighet til å stanse opp et øyeblikk og la tiden stå stille. - Det hender noen ganger, når jeg går på jakt, at jeg drikker fjellvann rett av hendene. Av og til, når det er ekstra godt å leve, ønsker jeg at jeg kunne stanse tiden og holde den fast i slike skålformede hender. - Hvor ofte setter vi oss egentlig ned og tenker over hva vi fyller dagene våre med? Hvor ofte haster vi ikke fra ett sted til et annet, uten å forstå at livet er det som ligger imellom? I stedet for å gjøre livet til en vandring, gjør vi det til en transportetappe mellom vugge og grav."

Jeg ønsker med dette, spesielt våre folkevalgte på Stortinget, et bedre nytt år 2008. Utgangspunktet for trafikantene er desverre ikke så mye bedre enn året som har gått. Også i år vil det bli offret rundt 100 menneskeliv i frontkollisjoner.

Jeg utfordrer dere herved - slik H.M. Kongen gjorde det i sin nyttårstale

- Året 2008 kan være en ny anledning til å se på trafikksikkerheten med litt nye øyner. Altfor ofte går vi i de samme fotspor/stier som våre forgjengere. Dere sitter med fantastiske muligheter til å gjøre noe - la ikke historien dømme dere for deres tafatthet. GJØR NOE!

Ingen kommentarer: