fredag 4. januar 2008

Ingen drept med midtdeler - før midtdeler kom ble 6 drept fra 1999-2004


Midtdeler redder faktisk liv! Seks mennesker omkom på strekningen mellom Stangeland og Osli på E39 fra 1999 til 2004. Så kom midtdeleren, og siden har ingen liv gått tapt.


Tallene fra Statens Vegvesen viser tydelig midtdelernes effekt. Både Trygg Trafikk og Vegvesenet ser hvor positivt dette tiltaket har vært. – Poenget med midtdelerne er å unngå møteulykkene. Den siste dødsulykken skjedde bare noen måneder før vi satte dem opp, opplyser overingeniør Svein Kyte i Vegvesenet

Les mer: Aftenbladet.no - Ingen omkomne med midtdeler

Hva er det dagens Regjering og Storting ikke forstår, eller vil forstå? De foreløpige tallene fra 2007 viser at 127 menneskeliv ble drept i frontkollisjoner/møteulykker. I år har Regjeringen ved Statsminister Jens Stoltenberg i spissen satt av penger til å bygge 10 km. 10 km midtdelere for hele 2008! Dette er å kaste glor i øynene på folket. Statistikken vil også i år kreve rundt 100 menneskeliv så lenge vi ikke evner å ta tak i dette store problemet, og gjøre noe nå!

Hvem er modig nok av våre Stortingspolitikere til å rope ut: Nå er det nok!

17. juli 2006 ble min lillesøster Anne-Cathrine, min svoger Arnt Olav Steinsland og min niese Andrea drept på E39 i Rogland da en trailer kom over i motsatt kjøreretning. Smerten og savnet kan ikke beskrives!

Ingen kommentarer: