mandag 13. oktober 2008

Blir Norges best betalte veiarbeider

Harald Rafdal er tilsatt som ny konsernsjef i statseide Mesta. Rafdal tar over jobben etter Kyrre Olaf Johansen, som i april ble ansatt som ny administrerende direktør i det statlige eiendomsselskapet Entra.

I den nye jobben får Rafdal det øverste ansvaret for 2.800 ansatte. Rafdals forgjenger var en av de best betalte lederne i et statseid selskap. I 2007 fikk Kyrre Olaf Johansen utbetalt 2.757.203 kroner for sinn innsats i Mesta.

Den nye toppsjefen vil helst ikke kommentere sin egen lønn, men overlater den oppgaven til selskapets styreleder, Frode Alhaug.

- I og med at vi nå er i en mellomfase, så er ikke riktig alle betingelsene avklart, men Rafdal får en mer beskjeden kompensasjon enn Johansen, sier Alhaug til E24.

Men til tross for styrets beskjedenhet er det stor sjanse for at Rafdal blir Norges best betalte veiarbeider.

Den eneste som kan konkurrere er konsernsjefen i det private selskapet Veidekke, Terje R. Venold. Han hevet i fjor en samlet godtgjørelse på 3,9 millioner kroner. Men Venold leder et selskap som driver med alle typer byggearbeid.

Var det noen som snakket om økonomisk krise? I anleggssektoren virker det iallefall til å fortsatt være romslige tider for enkelte - etter en gigantisk opptur som har vart i mange år nå.

Selvom Rafdal ikke skulle lese dette - får jeg ønske han lykke til i en ny godt betalt lederjobb! Og skulle han ikke greie å utføre en god nok jobb, er jeg sikker på at han har fått forhandlet seg fram til en gylden fallskjerm.

Ingen kommentarer: