fredag 17. oktober 2008

Washington Post anbefaler velgerne å stemme på Obama

Washinton Post anbefaler på lederplass sine lesere å stemme på demokratenes presidentkandidat, og skriver at John McCain har bidratt til å gjøre valget enkelt med sin «skuffende valgkamp» og «sitt uansvarlige valg» av visepresidentkandidat.

Avisens lederskribent roser Obama for «de imponerende kvaliteter han har vist» i valgkampen, og mener han «har en sofistikert forståelse av verden og Amerikas plass i denne».

– Obama har potensial til å bli en stor president, mener Washington Post.
Avisen mener president George W. Bushs styre ofte har vært preget av «inkompetanse, arroganse eller begge deler», og frykter at John McCain som president ville ha støttet seg på mange av de samme aktørene som har bidratt til dagens problemer.

Etter det lille jeg har sett av klipp fra duellene, og de siste 8 årene republikanerne har styrt i USA under Bush ledelse er det ikke rart at Obama leder så klart på meningsmålingene bare uker før valget. La oss håpe at amerikanerne får en handlingsdyktig president, som evner å se USA som en del av en større helhet - og ikke bare som et verdenspoliti som skal rydde opp på sin måte. Obama virker også på meg å være en politikere som er den rette i tiden, en som evner å se USAs plass når det gjelder vår universielle største problem, nemlig den globale oppvarmingen av vår klode.

Les også: Dette er forskjellene mellom McCain og Obama

Ingen kommentarer: