tirsdag 4. mars 2008

Farmen Gaute i frontkollisjon på E136


Gaute Grøtta Grav og hans «Farmen»-kjæreste Silje Hvarnes kom fra ulykken uten fysiske skader.

Torsdag kveld i forrige uke var de to «Farmen»-kjærestene Gaute Grøtta Grav (28) og Silje Hvarnes (28) på vei fra Dombås til Gautes hjemsted Isfjorden da ulykken skjedde. De to kjørte Siljes Mitsubishi Pajero på det såpeglatte føret over fjellet, melder ukebladet Se og Hør.
Traileren som kjørte foran Silje og Gautes bil, havnet i grøfta da den forsøkte å kjøre ut til siden for å gjøre plass til en møtende trailer. Men plutselig ble traileren påkjørt bakfra av «Farmen»-parets bil. Etter sammenstøtet skal Siljes bil ha fått en sleng og krasjet i siden på den møtende traileren, skriver ukebladet.
- JEG ANSER det som et under at det gikk så godt som det gjorde. Takket være en tilsynelatende lav fart på det råglatte føret, gikk ikke menneskeliv tapt, sier en bilist som kjørte forbi ulykkesstedet til Se og Hør.

På denne strekningen er det stor trafikk med vogntog, fra vestlandet til Østlandet. Det ble for litt siden bygd sykkel og gangvei langs E136 igjennom bygda Lesja, uten at verken sykkelvei eller veien ble sikret med fysiske skiller. Her har det vært en del utforkjøringen av vogntog, som har havnet over i sykkelbanen. Heldigvis har det foreløpig ikke godt menneskeliv her ENDA.

Hva om vi tok oss råd til å både sikre gang og sykkelsti med fysiske skiller, samt sikret veibanene med midtskille når man først var igang med å utbedre/oppgradere veistrekningen med sykkel og gangsti?

Ingen kommentarer: