onsdag 8. oktober 2008

Hurtigruten - verdt en reise

Hurtigruten på tur sørover igjennom Raftsundet, neste stopp er Svolvær.
Bildet er tatt sommeren 2008 av Geirr Tangstad-Holdal

På en av tidenes verste børsdager, mandag, satte Hurtigruten rekord i antall solgte reiser i løpet av en dag.

Salget skjedde i forbindelse med at Hurtigruten presenterte 2009-programmet i Bergen. Norske bedrifter og interesseorganisasjoner kjøpte reiser for tre millioner kroner.Og dagen etter ble det solgt reiser for en million kroner i Ålesund.- Så langt har vi ikke merket mye til finanskrisen på salget, sier direktør for Hurtigruten Norden, Per Eide-Olsen.

Raftsundet, sommeren 2008. Foto: Geirr Tangstad-Holdal

For alle dem som ikke har tatt hurtigruten, vil jeg på det sterkeste anbefale en tur med disse fantastiske skipene. Sommeren med midtnattsol er selvsagt fantastisk i Nord-Norge, men vinterstiden med sitt spesielle lys er så absolutt noe helt spesielt. Om man ikke reiser hele veien fra Bergen til Kirkenes, finnes det mange alternativer.
Hva med å booke seg inn hos Norwegian til Bodø og reise med hurtigruten opp til Harstad/Tromsø og sørover igjen med fly fra Harstad/Evenes eller Tromsø lufthavn for de av oss som bor sør i Norge. Da får man med seg fantastiske Lofoten og Vesterålen, med sine magnetiske fjell, som reiser seg rett opp fra havet og stiger opp mot 1000 meter.

Sjekk Hurtigruten for mer informasjon om båtene


Hurtigruten - The World's Most Beautiful Voyage
Experience Norway's beautiful fjords and coastline with Hurtigruten.

Calling at 35 ports, Hurtigruten/The Norwegian Coastal Voyage is the lifeline along a stretch of the coast, characterised by its tremendous distances, scattered settlements and dramatic scenery.

Hurtigruten has been reliable for more than 100 years. Today Hurtigruten is a fascinating mixture of first-class passenger vessels and local working ships.

Read more on Hurtigrutens website

Ingen kommentarer: