tirsdag 7. oktober 2008

Stoltenberg og Navarsete presenterer samferdselsbudsjettet

I år velger statsminister Jens Stoltenberg og samferdselsminister Liv Signe Navarsete å presentere samferdselsbudsjettet på Lysaker jernbanestasjon idag, torsdag 7. oktober kl. 13.15.
Stoltenberg og Navarsete presenterer samferdselsbudsjettet inne i et lokale under plattforma.

Tilgang til anleggsområdet (med verneutstyr) er begrenset til for en pressepool: NRK, TV2, Scanpix og TV Norge. Det er satt av tid til seperatintervju utenfor etter presentasjonen melder samferdselsdepartementet på sine sider.

Det er nok ingen tilfeldighet at nettopp Lysaker jernbanestasjon er valgt som sted for å presentere samferdselsbudsjettet. Ifjor ble samferdselsbudsjettet presentert av statsråden i departementets lokaler i Akersgaten, hvor en begrenset del av pressen var til stede. Det lå da ikke noen spennende signaler, slik regjeringen har lekket ut i forbindelse med årest budsjett.

Jeg forventer virkelig at trafikkdøden blir tatt på alvor, slik signalene kan tilsi at man er på vei mot. Det blir spennende å se hvor alvorlig Stoltenberg og Navarsete tar sin egen nullvisjon - og etterslep i forhold til Nasjonal Transportplan når det gjelder drepte på veiene.

Les også: Ruster opp veiene for 17 milliarder

Ingen kommentarer: