søndag 30. mars 2008

Avskaff NRK-lisensen!

Det blir ikke NRK-lisens på avanserte mobiltelefoner eller laptop'er med det første - til tross for at de kan ta imot tv-sendinger.

Lisensordningen var kanskje fornuftig da den ble innført, og få hadde fjernsyn. I dag er TV et allemannsgode. Samtidig som NRK kan ses via laptop og andre elektronisk utstyr som mobiltelefoner. I Sverige har regjeringen vedtatt at alle med personlig computer skal betale lisens. Hadde norsk rikskringkasting blitt innført i dag, ville vi neppe gjort det gjennom lisens.

Fjerner vi lisensen, gir det mindre byråkrati. Det blir enklere og vi får mer for pengene. I fjor krevde NRK inn 3,7 milliarder kroner i lisenspenger. Samtidig var utgiftene knyttet til lisensordningen på over 60 millioner kroner, opplyser NRKs lisenskontor til VG.
Det er helt klart at skattefinansiering vil kutte kostnader - og gi en bedre sosial profil i og med at minstepensjonister og studenter betaler mindre skatt enn de "rike".

Idag er det KrF og Venstre av de politiske partiene som går inn for denne løsningen. Frp ønsker også å kutte NRK-lisensen, men de ønsker samtidig å privatisere hele NRK.

1 kommentar:

Anonym sa...

Du har selvsagt rett i det meste du skriver. Gjengen som krever inn pengene kan få seg mer samfunnsnyttige jobber. I disse tider med mangel på meste når det gjelder arbeidsfolk vil de oppsagte pengeinnkrevere neppe belaste trygdesystemet.

Erik