mandag 31. mars 2008

De kan, hvis de vil! Regjeringen bevilger 1,37 milliarder til dobbeltspor mellom Tønsberg og Barkåker

Geir Tangstad Holdal i samtaler med samferdselsminsiter Liv Signe Navarsete i forbindelse med statsbudsjettet for 2008

Regjeringen tar fram «lommeboka» og bevilger 1,37 milliarder kroner for å bygge 7,7 kilometer med dobbeltspor på jernbanen mellom Tønsberg og Barkåker.

Pengene skal bevilges over statsbudsjettet for 2009, og Jernbaneverket har allerede fått klarsignal om at de kan begynne å forberede utbyggingen, opplyser samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp).

Idag, mandag la hun fram planen sammen med sine to statsrådskolleger, finansminister Kristin Halvorsen (SV) og næringsminister Dag Terje Andersen (Ap), på Oslo Sentralstasjon.

- Utbyggingstida er beregnet å ta tre år, og hvis regjeringen blir sittende, blir det mer jernbanebygging, også i Vestfold, sa Navarsete.
Dobbeltsporet mellom Tønsberg og Barkåker litt nord for byen, er ikke lange biten, og ferdig utbygd vil det ikke gi mer enn tre-fire minutter kortere reisetid mellom Tønsberg og Oslo.- Men utbyggingen skjer i en folkerik region og er et ledd i regjeringens intercity-tog-satsing, som omfatter strekningene Lysaker - Sandvika vest for Oslo og Stavanger - Sandnes, påpeker Navarsete.

Næringsminister Andersen, som har nær tilknytning til Vestfold, hilser utbyggingen velkommen og ser den i samband med utbyggingen av E-18 i fylket.Finansminister Halvorsen, som kommer fra Grenland, er en av dem som har benyttet Vestfoldbanen flittig gjennom årene, også da hun var barn. For da hadde hun ei bestemor i Skoppum som hun ofte gjestet, oppsummerte hun på pressebrifingen på Oslo Sentralstasjon mandag.

Ja, de kan, hvis de vil!
Samferdselsministeren har tidligere signalisert at hun ønsker å bruke mer av oljemilliardene til infrastrukturen. Da vil jeg tro at de også klarer å få til mer enn 9 km fysiske midtdelere i 2007 og 10 km i 2008, for å verne liv mot å bli drept i frontkollisjoner.

Ingen kommentarer: