torsdag 3. april 2008

Ble intervjuet - Hu Jia (34) fikk tre og et halvt år


BRYSOM KRITIKER: Hu Jia (34) ble i dag dømt til tre og et halvt års fengsel i Beijing.

Den kjente kinesiske menneskerettsaktivisten Hu Jia ble i dag dømt til tre og et halvt års fengsel, etter å ha blitt funnet skyldig i såkalt undergravende virksomhet.

- Bevisene som ble brukt mot ham var at han hadde publisert artikler i og utenfor Kina, og at han hadde gitt intervjuer til utenlandsk presse, opplyser 34-åringens forsvarer Li Fangping.
- Som forsvarere anbefaler vi Hu Jia å anke denne dommen, men det er opp til ham selv å avgjøre dette og vi vil avvente hans beslutning. Vi har ennå ikke fått anledning til å diskutere dette med ham, sier forsvareren.

USA var et av landene som var raskt ute med å fordømme dommen mot Hu.

På nyhetene hørte jeg kulturminister Giske kommentere at regjeringen kan komme til å boikotte åpningssermonien. Og igår kom Amnesty International med anklager i en fersk rapport kinesiske myndigheter for å ha trappet opp forfølgelsen av kritikere foran sommerens OL i Beijing. Dette strider mot løftene Kina ga da de ble tildelt OL, om å forbedre menneskerettssituasjonen i landet.

Det blir spennende å se hva Heiberg konkluderer med etter å ha vært i "en rekke møter" sammen med andre IOC medlemmene som de skal ha de kommende dagene i Kina. For som han sa: -Kan være vi får en mer balansert versjon etter å ha hatt disse møtene.

Hva mener du? Bør Norge boikotte OL?

Ingen kommentarer: