torsdag 12. mars 2009

Utbygging av E18 mellom Dørdal til Langangen

Vidar Tellefsen i Aksjonsgruppa for sikrere E18 gjennom Telemark er glad for nyheten.
Bilen til Vidar Tellefsen og Aksjonsgruppa for sikrere E18 gjennom Telemark, er glad for nyheten. Geirr Tangstad-Holdal til høyre på bildet i forbindelse med en markering i Oslo 1.september 2008.

Regjeringen går for utbygging av E18 mellom Dørdal til Langangen. Det betyr firefeltsvei på store deler av strekningen. Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Terje Lien Aasland, lakk torsdag ettermiddag opplysninger fra Nasjonal Transportplan.

Strekningen går fra Dørdal i Bamble til Langangen i Porsgrunn kommune.

Totalkostnadensrammen er på 2,6 milliarder kroner. 500 milloner kommer fra staten den første perioden, fra 2010 til 2013. I den andre perioden, også på fire år, vil det komme 400 millioner fra staten. Resten, 1,7 milliarder kroner, skal bompengefinansieres.

Jeg syns selvsagt dette er gledelige nyheter – fordi motorvegstandard betyr automatisk fysisk midtdeler mellom kjøreretningene. På denne strekningen har det foregått mange drap i frontkollisjoner. Noe som nå blir utelukket med 100% når veien står ferdig.

Det er valg til høsten – og det blir spennende å se hva regjeringen legger fram i NTP (Nasjonal Transportplan) for perioden 2010-2019.

Ingen kommentarer: