onsdag 9. april 2008

Norsk kulturlandskap - vern om bonden?

Dyrkingslandskap med innmark og gårdsbebyggelse. Innmarka utgjør idag stort sett moderne gjødsla produksjonsarealer. I slike landskap er rester av det gamle landskapet viktig for det biologiske mangfoldet, som ofte finnes i kantsonene eller som andre små restarealer. Til venstre sees naturlig beitemark i utmarka. Bildet er fra Unstad i Lofoten

I programmet ut i naturen, som gikk på NRK1 igår kl 19:30 kom Jens A. Riisnæs med den påstanden, at vi måtte verne om bonden for å skulle ha sjans til å ivareta det norske kulturlandskapet - som turistene kommer for å se.

Hva mener du?

Jens A. Riisnæs, kjent fra NRK P2s Ut i verden, tok seerne med ut i norsk kulturlandskap. Han spurte om hvorfor Norges fjorder er vakrere enn fjordene i Alask og på New Zealand i Ut i naturen. UNESCO har kåret flere steder i Norge til å være blant de vakreste i verden.

I programmet som du kan se ved å klikke her, tar Riisnæs oss med på en reise flere steder i landet, og blant annet til vakre Ramberg, Lauvdalen og Nusfjorden i Lofoten.

Ingen kommentarer: