onsdag 5. desember 2007

Jeg har en drøm


Politikerne enige om å prøve å bli enige om et veiforlik

(VG Nett) Regjeringspartiene, Høyre, Venstre, FrP og KrF tok i dag det første, lille skrittet på vei mot det som kan ende opp i et veiforlik.

Onsdag formiddag møttes de parlamentariske lederne for alle partiene på Stortinget, for å finne ut om det er grunnlag for å begynne forhandlinger om et veipolitisk forlik basert på trafikksikkerhetsmeldingen, som regjeringen la fram i juni.

Møtet var over på under en halvtime, og resultatet ble at de parlamentariske lederne er enige om at partiene skal prøve å bli enige. Trafikkorganisasjonene forventer konkrete tiltak og betydelige forbedringer i forhold til regjeringens trafikksikkerhetsmelding.

Leder i Nei til Frontkollisjoner, Biskop Tor B. Jørgensen

- Vi hadde ikke noe håp om at de skulle komme til noen fullstendig enighet i dag, det ville i så fall ha vært hastverksarbeid. Nå må politikerne bruke tida godt på å få fram et godt og ambisiøst veiforlik, sier lederen i Nei til Frontkollisjoner, Biskop Tor B. Jørgensen, til VG Nett.


LES OGSÅ:Stoltenberg vil legge om veiavgifter til å skulle øremerkes sikkerhetstiltak

- Blir krevende
Regjeringspartiene har i dag formelt overrakt invitasjonen til Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti om å samarbeide om et veiforlik, forteller parlamentarisk leder for Arbeiderpartiet Hill-Marta Solberg.

- Vi har diskutert premisser for forhandlinger, men ikke substans i forhold til saken. Vi skal møtes igjen for å prøve å få på plass et startgrunnlag, sier hun til VG Nett.

Vi har hver for oss takket ja til regjeringspartienes invitasjon til å starte forhandlingene om å delta i et veiforlik, sier Dagfinn Høybråten (KrF) til VG Nett, og får samtykkende nikk fra Lars Sponheim (V) og Jan Tore Sanner (H).

Lars Sponheim (V) uttaler videre at vi nå må sette en stopper for alle disse meningsløse møteulykkene på våre stamveier – som med forholdsvis enkle grep kan forhindres med midtrekkverk. Med en engangsinvestering på mellom 8-9 milliarder de kommende årene vil man hvert år kunne spare 55 menneskeliv. Dette kan man ikke la vær å gjøre noe med, avslutter Sponheim.

************************************************************

Dette var drømmen min - som jeg fikk etter å ha leste på VG nett angående Stortingets klimaforlik. Klima virker å være mer in å prate om for løvene på Stortinget, enn evnen til å få gjort noe med alle de meningsløse drapene på våre veier.

Statens Vegvesen og Veidirektoratet har lagt fram planer for å bygge mer midtrekkverk - som ville spart 55 menneskeliv HVERT år fremover - kostnadsramme rundt 8-9 milliarder, som er en engangsinvestering.


1 kommentar:

Anonym sa...

De største seriemorderne gjennom tidene: Det norske storting