torsdag 20. desember 2007

Litt mer om kamerafunksjonen i Sony Ericsson K800iSom tidligere nevnt bruker jeg i denne bloggen ofte bilder tatt med min Sony Ericsson K800i. I tillegg til bra kamerafunksjon har den også muligheten til å blogge direkte til min blogg, der og da.

Bra kamera
Kameraet i denne telefonen er i familie med Sonys egen digitalkameraserie "Cyber-Shot", og
lanseres under samme merkenavn.

Oppløsning er på hele 3,2 megapiksler og tar bilder i formatet 2048 x 1536 piksler. Det er samme billedstørrelse som en rekke digitalkameraer på markedet.

God blitz
Autofokus og en ordentlig xenon-blits sørger for gode og skarpe bilder også innendørs og i dårlige lysforhold. Bildene vi tok med dette kamera konkurrerer faktisk godt med bilder fra et digitalt pocketkamera med 4 megapiksler.

Makrofunksjonen funker også fint. Det samme gjelder bildemodusen "Best Pic" (eller beste bilde) som tar ni eksponeringer på rad. Deretter kan man velge det beste. Dessuten selvutløser, nattmodus og innstillinger som hvittbalanse og flere morsomme bildeeffekter.

Glimrende panorama
Panorama-funksjonen er ikke bare "kjekk å ha", den er gjennomtenkt og fungerer veldig bra. Her kan man ta tre bilder på rad, og man får en praktisk hjelp til å treffe skjøtene, ved at billedkanten på forrige bilde vises ute i kanten av søkerbildet fra kamera når man skal ta neste.

Nesten som vanlig kamera
Billedformatet på K800i går i bredden, slik at man må snu telefonen 90 grader for å ta bilder, da kommer utløserknappen fra siden av telefonen opp på toppen - omtrent der slike knapper sitter på vanlige kameraer.

Kameraet starter automatisk når man skyver til side det lille lokket på baksiden. Pluss i margen for både selve lokket som beskytter linsen, og at det skyves på tvers av telefonlengden, slik at den ikke åpnes eller lukkes når man putter – eller trekker telefonen opp av lommen.

Videofunksjonen tar bare videosnutter for bruk i MMS eller på egen telefon, men det fungerer veldig bra. I tillegg til kameralys nattmodus og noen artige effekter har kameraet bildestabilisator. Den siste gir mulighet for stabile bilder, selv om man er litt ustø på hånden.

For de som bruker å blogg og blogging - og som liker å presentere bilder fra steder og tilsteldninger man er på, er Sony Ericssons kamera og blogg-funksjon genial.

Ingen kommentarer: