onsdag 19. desember 2007

Stortinget dømt til 10 millioner i bot etter frontkollisjon E6


Løvene på Stortinget idømt en bot på 10 millioner etter en nok en frontkollisjon på E6

Nordiske Varme Sanitær har fått en halv million kroner i bot, etter at en av de ansatte falt syv etasjer i PricewaterhouseCoppers-bygget i Bjørvika i Oslo og døde i mars, meldte Aftenposten lørdag 15. desember i år. Politiadvokat Kjærstad i finans- og miljøkrimseksjonen ved Oslo politidistrikt sier at boten er basert på selskapets økonomi, i tillegg til årsakene til ulykken. Avdødes arbeidsgiver har ikke avgjort om de vil vedta forelegget.

Vi har heldigvis strenge sikkerhetskrav i byggebransjen. Dette gjør at arbeidsgiver og entreprenører til en hver tid må tenke sikkerhet - sikkerhet - sikkerhet for å verne sine ansatte mot mulige ulykker som kan oppstå.

Vi har et veimiljø som dreper over 100 personer i frontkollisjoner hvert år på våre stamveier og riksveier rundt omkring i vårt utstrakte land. De fleste blir drept utenfor Oslo-regionen der makten og Stortinget er samlet. Statens vegvesen har lagt fram planer i 2004 som viser at man kunne spart rundt 55 liv hvert år i frontkollisjoner - ved å bygge fysiske midtdelere på veiene. 

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap), Dagfinn Høybråten (Krf) og Erna Solberg (H) ?

Men ingenting skjer.....det er ingen som blir stilt til ansvar slik Nordiske Varme Sanitær ble i dette tilfellet.

Hvor stor bot burde Regjering og Storting - tatt i betrakting antall liv og basert på "selskapets" økonomi?

Samfunnskostnadene har iallefall Det Kongelige Samferdselsdepartement klare. Hvert drepte liv koster oss rundt kr 26,5 millioner, hardt skadde  kr 7,8 mill og skadde kr 800 000.

Ingen kommentarer: