mandag 17. desember 2007

ÅRETS JULEGAVE TIL ALLE TURBONEGERFANS


Håkon Moslet og Turboneger signerer biografien om bandet hos Ark Egertorget, Oslo 18. desember kl 1500.

OM BIOGRAFIEN:
Historien om Norges største undergrunnsband. Det begynte med et trassig vræl i musikkrommet på Forsøksgym i Oslo. Det endte med en internasjonal hær av denimkledde fans. Turboneger gikk fra parodi til revolusjon, fra provokasjon til provokasjon, fra famling i mørket til hyllest i rampelyset. Turboneger.

Sagaen om denimfolket handler om vennskap og uvennskap, ambisjoner og nederlag, overmot og dødsdrifter. Om overdoser og gitarsoloer, hvite striper og sorte hull. Den handler om medlemmene som fikk sparken, de klassiske albumene, de råtne garderobene, jentene, festene, rocken. Bli med inn i en verden der kjærligheten til punk er like stor som talentet for kynisk markedsføring, og suget etter berømmelse går hånd i hånd med medfødte outsiderinstinkter.

LES OGSÅ: Fra oppvekst på Rognan til redning i Lofoten

Turboneger sto foran et mulig gjennombrudd i 1998, da Dyvik Husby knakk sammen og dro til Lofoten. Jobbet som guide på fiskeværsmuseum og i lokalradioen. Gud og besteforeldrene, samt antidepressiver og metadon - som han fremdeles går på - ble redningen. Nå har han flyttet tilbake til Oslo og fått samboer. Men det er fremdeles Lofoten som er «hjemme».
- Etter fire år som kjernesunn nordmann var jeg klar for Turboneger. Jeg er ikke redd for å sprekke. Tenker på framtida og gleder meg til å få barn. Jeg er jo ikke så syk som jeg ser ut som. Jeg spiller en rolle.

Ingen kommentarer: