lørdag 22. desember 2007

Ofret livet for fred


Løytnant Tor Arne Lau-Henriksen ble drept i en skuddveksling i Afghanistan i sommer. VG-leserne hedrer ham med Årets navn.

I rekken av store norske personligheter som har fått hedersbevisningen Årets Navn av VG og VGs lesere, føyer Lau-Henriksen seg fint inn. Kjente folk fra kultur- og sportslivet har tidligere fått prisen, pluss de som gir en innsats ut over det vanlige for fellesskapet, slik som Jan Egeland, Stein Magne Lian og Arne Rinnan.

Lau-Henriksens enke, lille datter og foreldrene Anita og Tore Henriksen var tilstede i Det militære samfund for å ta i mot prisen fredag.

"Vi føler at kåringen av Årets Navn skjer i en spesiell harmoni med avisens historie. Avisen Verdens Gang er som kjent et ektefødt barn av freden, etablert av motstandsbevegelsen som kjempet Norges frihetskamp under andre verdenskrig. En av heltene fra den gang, Gunnar Sønsteby - eller "Kjakan" som han ble kalt, har fortsatt sin daglige tur innom avishuset i Akersgaten.

VGs linje har alltid vært å bygge opp under forsvarstanken, og kampen for fred. Utenriks- og sikkerhetspolitikken har vært trygt forankret i NATO-samarbeidet, og VG har aktivt støttet opp om det norske engasjementet i Afghanistan."

Les også: VG Trafikkdøden - 233 liv drept i trafikken

Ingen kommentarer: